Naslovnica Novosti Criciúma Tigrovi dobili novi timski autobus – Marcopolo Paradiso G8 1800 DD

Criciúma Tigrovi dobili novi timski autobus – Marcopolo Paradiso G8 1800 DD

172
0
PODIJELI

Criciúma Esporte Clube, fudbalski tim koji će ove godine igrati u Seriji A brazilskog prvenstva, dobio je svoj potpuno novi timski autobus, opremljen najsavremenijim tehnologijama na tržištu. Isporučeni autobus je model Marcopolo Paradiso G8 1800 Double Decker i to na Scania K 450 8×2 šasiji. Ova šasija smanjuje emisije zagađujućih materija pošto je u skladu sa novim Euro 6 zakonom, a upečatljivo je i što vozilo ima četiri osovine – prizor koji se odavno ne viđa u Evropi. Autobus je isporučen početkom februara, a primopredaji, koja je održana na stadiono Heriberto Hülse ili čuvenom Majestoso, prisustvovali su zvaničnici kluba, osoblje i rukovodioci iz Scanije i Marcopola.

“Ovo je veliki dan za sve nas. Dobijamo izuzetno moderan autobus koji će uvelike doprinijeti logistici naših timova. Criciúma neće ovisiti o trećim stranama za obavljanje naših putovanja, kojih ima mnogo. Sa ovim novim vozilom ići ćemo na utakmice širom države i moći ćemo da vozimo naše sportiste i tehničko osoblje na aerodrome sa svim komforom za sva putovanja tokom sezone”, izjavio je predsjednik popularnih Tigrova Vilmar Guedes.

“Marcopolo okuplja ljude u svojim vozilima i veoma je reprezentativna spoznaja da će naše vozilo omogućiti sportistima kolektiva Criciúma Esporte Clube putovanja uz maksimalnu sigurnost i udobnost. Imamo veliku prisutnost u transportu sportista iz različitih sportova, posebno fudbala”, istakao je Alexandre Cervelin, komercijalni menadžer za unutrašnje tržište proizvođača Marcopolo.

“Veoma smo sretni što imamo autobus na našoj šasiji koji prevozi tim Criciúma, posebno u godini u kojoj će se takmičiti u Seriji A. Naša šasija nudi klubu vrhunsku ekonomičnost goriva, čineći njegov rad profitabilnijim, pomažući da se smanje troškovi logistike tima. To je autobus opremljen sa dva sprata sa vučom 8×2, koji će igračima pružiti mnogo udobnije putovanje”, poručio je tokom ceremonije primopredaje autobusa Ricardo Clemente, generalni direktor Casa Scania Cavese, Scania zastupnika odgovornog za prodaju i koji će pružati punu podršku Criciúmi u održavanju i drugim uslugama.

Isporučeni Marcopolo Paradiso G8 1800 DD ima motor od 450 konjskih snaga, ukupnu dužinu od 15.000 mm i samo 43 Leito VIP sjedišta. Od ostale opreme se mogu spomenuti USB i 110V utičnice, sigurnosni pojasevi, internet, LED rasvjeta, oslonci za noge koji su na uvlačenje, sisteme grijanja i hlađenja te audio i video oprema koja će pomoći u pripremi i analizi utakmica. Autobus uključuje i opremu za maksimalnu udobnost i praktičnost, kao i sisteme za aktivnu i pasivnu sigurnost, a vozilo je opremljeno i za prevoz putnika u invalidskim kolicima. Što se tiče sigurnosti, novi timski autobus Criciúme opremljen je pomoćnom kočnicom Scania Retarder, elektronskim sistemom stabilnosti (ESP), elektronskom kontrolom kočionog sistema (EBS), kao i sistemom za podizanje i spuštanje (ELC), kako bi se poboljšao pristup vozilu. Vanjski dio autobusa je oslikan i prilagođen u boje i natpise kluba.