Naslovnica Novosti Marcopolo autobusi služili na Afričkom kupu nacija

Marcopolo autobusi služili na Afričkom kupu nacija

163
0
PODIJELI

Marcopolo je započeo 2024. godinu novim i važnim poslom na međunarodnom tržištu. U partnerstvu sa SMT Africa, zvaničnim Volvo distributerom u regionu, proizvođač je isporučio 46 novih autobusa kompaniji UTB – Union Des Transports De Bouaké, jednom od najvećih operatera u Obali Slonovače i korisniku Marcopolo vozila od 2017. godine.

“Ova nova ponuda jača naše vodstvo na afričkom kontinentu i naše prisustvo na glavnim sportskim događajima koji se održavaju, kao što je Afrički kup nacija. Također ističemo veliki uspjeh i odlično prihvatanje modela generacije 8 širom svijeta, koja sada također stiže u Obalu Slonovače”, istakao je Rodrigo Ferarini, Marcopolo komercijalni konsultant za inostrano tržište za region Afrike i Bliskog istoka.

Od ukupne narudžbe od 46 jedinica, dva autobusa su model Paradiso G8 1350, prva vozila generacije 8 izvezena u Obalu Slonovače, a 44 su Viaggio New G7 1050 model, koji su već u upotrebi od 13. januara godine. Ova vozila su se koristila i za prevoz timova i njihovih delegacija koje su se takmičile na Afričkom kupu nacija 2023. Takmičenje je trajalo do 14. februara i osvajač je bio upravo domaćin – Obala Slonovače.

Dva Paradiso G8 1350 imaju šasiju Volvo B11R, dugačku 14 metara i kapacitet za 48 putnika sa USB utičnicama, pojedinačnim 10” monitorima i serverom za sadržaj, klima uređajem, toaletom između osovina, kamerom za vožnju unazad, nadzor sa četiri kamere za snimanje i pripremu za Wi-Fi. Imaju i totalni pregradni zid, dvoja vrata (prednja i srednja), frižider i predgrijač.

Ostalih 44 Viaggio 1050 imaju tri različite konfiguracije u odnosu na broj putnika i poziciju vrata, ali svi imaju Volvo B8R šasiju i ukupnu dužinu od 13,1 metar. Što se opcija tiče, imaju USB utičnice, monitore, klima uređaj, zadnju kameru, nadzor sa četiri kamere za snimanje i Wi-Fi pripremu.

UTB – Union des Transports de Bouaké ima više od 150 jedinica ovog brenda u svojoj floti, koje rade na linijama koje povezuju nekoliko gradova u zemlji, kao što su Abidjan, Yamoussoukro i Bouaké.