Naslovnica Novosti Heuliez će isporučiti 200 električnih autobusa u Marseille

Heuliez će isporučiti 200 električnih autobusa u Marseille

155
0
PODIJELI

Heuliez, proizvođač gradskih autobusa iz Iveco grupe, izabran je od strane Régie des Transports Métropolitains (RTM), operatera javnog prevoza u francuskom gradu Marseille, za snabdevanje 200 električnih autobusa, uz ugovor vrijedan 125 miliona eura.

Ova značajna narudžba označava veliki korak naprijed u velikoj elektrifikaciji mreže javnog prevoza u Marseilleu. To će dovesti do toga da preko trećine RTM flote postane 100% električna do 2027. godine, što će značajno doprinijeti ciljevima gradske energetske tranzicije.

Autobusi nove generacije Heuliez GX 337 ELEC, koje je izabrao RTM biće opremljeni krovnim motkama koje će omogućiti baterijama da se pune putem silaznog pantografa, bilo u depou ili brzo tokom servisa, nudeći fleksibilno i efikasno rješenje za potrebe gradskog javnog prevoza. Početna isporuka od 35 jedinica očekuje se do kraja ove godine, dok bi preostala vozila trebala biti isporučena do 2027. godine.

Domenico Nucera, predsjednik poslovne jedinice za autobuse, Iveco Group, komentirao je: “Zaista smo ponosni što nas je Marseille odabrao za partnera u svom ambicioznom projektu elektrifikacije, i radujemo se što ćemo podržati grad u tranziciji ka održivijoj budućnosti. Ovaj značajan ugovor naglašava efikasnost naših rješenja za električnu mobilnost u ispunjavanju potreba za dekarbonizacijom operatera javnog prevoza širom Evrope.”