Naslovnica Novosti Schlienz Tours kupio vrhunski TopClass Setra autobus

Schlienz Tours kupio vrhunski TopClass Setra autobus

351
0
PODIJELI

Schlienz Tours GmbH & Co. KG iz Kernena kod Stuttgarta proširuje svoju flotu sa novom Setrom 516 HDH. U autobusu iz Setra TopClass segmenta se može udobno smjestiti 50 putnika  na visokokvalitetnim Ambassador putnim sjedištima s podesivim naslonima za glavu i dodatnim središnjim naslonima. Oni također mogu uživati u pogledu sa panoramskog staklenog krova na putovanjima širom Evrope i poslužiti se toplim napicima u bilo koje vrijeme iz aparata koji je dostupan u vozilu.

Osim čistog komfora, generalni direktor Erhard Kiesel i njegov tim se fokusiraju i na maksimalnu sigurnost i ekonomičnost. Troosovinsko vozilo sa svojim drvenim podom ima sve najnovije sisteme za pomoć vozaču i sigurnosti, uključujući prediktivnu kontrolu pogona (PPC). Zahvaljujući prediktivnom tempomatu sa detekcijom topografije, vozači se mogu kretati na ekološki i ekonomski efikasan način.

Isporučena Setra 516 HDH za ovu kompaniju predstavlja i veoma poseban autobus. To je 1.000. vozilo koje je Setrin zastupnik Walter Gerber predaao kupcu otkako je počeo samostalno raditi kao generalni agent Setre 2002. godine.

Među ovom bazom klijenata je i Schlienz Tours, sa četiri turističke agencije i trenutno oko 700 zaposlenih. Kompanija trenutno ima u pogonu preko 450 vozila, uključujući minibuseve, linijske autobuse i luksuzno opremljene turističke autobuse. Osim vlastitog programa putovanja, koji uključuje umjetnička, gradska, zračna i riječna krstarenja, vozila se koriste za shuttle usluge i stavljena su na raspolaganje kompanijama i klubovima za izlete i događaje.