Naslovnica Novosti Thornes Independent kupio dva Plaxton Leopard autobusa

Thornes Independent kupio dva Plaxton Leopard autobusa

95
0
PODIJELI

Alexander Dennis, koji je dio NFI Group Inc., jednog od vodećih svjetskih nezavisnih globalnih proizvođača autobusa, krajem februara je objavio da je isporučio dva Plaxton Leopard autobusa operateru Thornes Independent iz grada Selby, koji se nalazi u Sjevernom Jorkširu.

Novi autobusi su napravljeni na šasiji Volvo B8R i imaju dužinu od 12,2 metra te dvije različite konfiguracije sjedišta. Jedan autobus ima 53 putnika u rasporedu 2+2, dok drugi ima kapacitet od 70 putnika u rasporedu 3+2. Oni ispunjavaju propise o pristupačnosti PSV (PSVAR) s liftovima za invalidska kolica i linijskim displejima.

Direktorica Jane Thornes poželila je dobrodošlicu novim vozilima: “Ovaj novi par Plaxton Leopard autobusa je odličan dodatak našoj floti u godini 75. godišnjice. To su vozila koja se mogu manevrisati i koja imaju veliki kapacitet sjedišta i ispunjavaju zahtjeve PSVAR-a, što nam daje veliku fleksibilnost u načinu na koji ih koristimo.”

Regionalni menadžer prodaje Alexander Dennis Martin Dunleavy rekao je: “Zadovoljstvo je vidjeti kako se ovi novi Plaxton autobusi pridružuju porodičnom biznisu s ponosnom historijom koja ulaže u budućnost. Thornes Independent je poznat po svojoj besprijekornoj floti, koja uključuje mnoga Plaxton vozila, i čast nam je nastaviti podržavati ovaj sjajan posao.”