Naslovnica Novosti Isporučeni Alexander Dennis Enviro200 autobusi za Bee Network franšizu

Isporučeni Alexander Dennis Enviro200 autobusi za Bee Network franšizu

110
0
PODIJELI

Alexander Dennis je objavio krajem februara da je u procesu isporuke 67 Enviro200 autobusa s niskim emisijama u Diamond Bus North West u vlasništvu Rotale, a koji će se koristiti u Bee Network franšizi linija za Transport for Greater Manchester. Alexander Dennis je službeno isporučio nove autobuse 27. februara u Diamond Bus depou u Ecclesu u prisustvu Vernona Everitta, komesara za transport u Greater Manchester Combined Authority.

60 autobusa sa niskim emisijama obezbjeđuju kontinuirano ulaganje u usluge franšize u prvoj fazi Bee Networka, koje Rotala radi u Boltonu i Wiganu, kao i u dijelovima Buryja, Salforda i sjevernog Mančestera od septembra 2023. godine. Isporučenih 60 autobusa čini 35 autobusa u dužini od 11,8 metara i 25 kraćih vozila od 9,7 metara.

Preostalih sedam Enviro200 autobusa su dužine 10,8 metara i oni će raditi za Rotaline usluge u drugoj fazi Bee Networka, koja počinje 24. marta u Oldhamu, Rochdaleu i dijelovima Buryja, Salforda i sjevernog Mančestera.

Svi autobusi su napravljeni prema standardnom dizajnu Bee Network koje je propisao Transport for Greater Manchester, kombinirajući jarko žutu boju s prostranom unutrašnjosti koja ima mjesta za dva korisnika invalidskih kolica i pruža audiovizualne informacije o putnicima u stvarnom vremenu.

Komesar za transport, Vernon Everitt – koji je posjetio Diamondov depo u Ecclesu kako bi obilježio dolazak autobusa, zajedno s predstavnicima Diamonda i proizvođača Alexander Dennis – rekao je: “Izgradnja Bee mreže je pružanje pogodnosti putnicima koji koriste autobuse na širem području Mančestera. Ključ za to je obezbjeđivanje ovih modernih, pristupačnih i ekološki prihvatljivih autobusa na linijama koje pružaju vitalni pristup javnim uslugama i sadržajima za slobodno vrijeme za lokalne zajednice u Boltonu i Wiganu. Bitno je spomenuti i da su svi ovi autobusi napravljeni u Velikoj Britaniji. Divno je vidjeti ih kako će krenuti na put.”

Izvršni direktor Rotale, Simon Dunn, rekao je: „Nakon dodjele franšiza od strane Transporta za Veliki Mančester, Alexander Dennis nam je ponudio pravu kombinaciju svestranih vozila i proizvodnih mogućnosti za ovih 67 jednospranih autobusa. Njihov ulazak u službu ove godine dao nam je najsavremeniju flotu sa niskim emisijama za naše operacije Diamond North West.”

Menadžer prodaje u Alexander Dennis, Simon Wood, predao je autobuse i rekao: “Drago nam je što možemo pozdraviti Rotalu kao kupca naših ekološki čistih autobusa i podržati njihovo pružanje usluga u franšizi Bee Networka. Rotalin izbor našeg Enviro200 osigurao je da ulaganje u bolje autobuske usluge za Transport for Greater Manchester. Naša sveobuhvatna AD24 aftermarket ponuda daje TfGM-u i Rotali bezbrižnost da će ovi autobusi biti u potpunosti podržani tokom dugog i profitabilnog radnog vijeka.”

Alexander Dennis je glavni dobavljač za Transport for Greater Manchester Bee Network franšizu. Uključujući novih 67 Enviro200 za Rotalu, ukupno 450 autobusa Alexander Dennis sa niskim emisijama i nultom emisijom isporučeno je ili naručeno do danas od strane transportne uprave i njenih franšiznih operatera.