Naslovnica Novosti Alsa završila kupovinu kompanije Grupo 1844 sa Kanarskih otoka

Alsa završila kupovinu kompanije Grupo 1844 sa Kanarskih otoka

64
0
PODIJELI

Španska kompanija za prevoz putnika Alsa izvještava da je završila akviziciju kanarske kompanije Grupo 1844, nakon odobrenja dosijea od strane Nacionalne komisije za tržište i konkurenciju (CNMC) prve faze operacije o kojoj je obavijestila 31. januara.

Grupo 1844 je porodična firma osnovana 1979. godine. Sa sjedištem u Las Palmasu, prisutna je na području Gran Canaria, Tenerife, Fuerteventura, Lanzarote i La Palma. Vodeća je kompanija u pružanju turističkih i diskrecionih usluga na Kanarskim ostrvima, a obavlja i školski prevoz, redovne linije i usluge iznajmljivanja autobusa. Trenutno ima vozni park od 700 vozila i oko 1.400 zaposlenih, a prošle godine su prevezli 12,5 miliona putnika.

Ovom akvizicijom Alsa, koja je na Kanarskim otocima prisutna od 2019. godine preko Guaguas Gumidafea, sa sjedištem u Gáldaru (Gran Canaria), postaje relevantan igrač u mobilnosti Kanarskih ostrva, značajno povećavajući svoju aktivnost u turističkom prevozu, a segment u kojem želi nastaviti rasti u narednim godinama je i gradski prevoz.

Grupo 1844 i Alsa dijele istu kulturu izvrsnosti u službi za korisnike i istu viziju usmjerenu na važnost ljudskih timova, inovacije i tehnologije, održivost i okoliš. Ovom operacijom između nacionalnog lidera u sektoru i Grupo 1844, stvorena je moćnija kompanija s novim mogućnostima za koje se nadaju da će staviti u službu unaprijeđenja i razvoja cestovnog transporta na Kanarskim otocima.