Naslovnica Novosti Jukić iz Žepča nastavlja sa prinovama!

Jukić iz Žepča nastavlja sa prinovama!

4458
0
PODIJELI

Ova godina će vjerovatno ostati zapisana zlatnim slovima u kompaniji Jukić iz Žepča. Naime, tokom ove godine kompanija je napravila par dobrih i značajnih poslova, što je rezultat nabavke ozbiljnijih autobusa koji su i omogućili porast posla. Najnovija akvizicija u voznom parku je MAN Lion's Coach I generacije koji je stigao iz Žeks turs, Kotor Varoš.

Vlasnik kompanije, Mato Jukić, je razgovor za Portal BHBus.ba naslo (1)počeo sa kratkim presjekom historije firme: “Sa radom smo krenuli 1997. godine sa samo jednim kombijem od osam mjesta. Tokom godina smo povećali obim posla, pa se tako povećao broj voznih jedinica i broj zaposlenih”. Tako kompanija danas ima flotu od 12 vozila o kojim se brine 11 radnika. Što se tiče redovnih linija, Jukić radi na samo jednoj liniji i to Radunice – Žepče. Većina posla dolazi od ugovorenog prevoza radnika i učenika osnovne škole sa područja Žepča.

Spomenuli smo da je ova godina obilježena kao “godina dolazaka”, jer su u firmu redom stizali MAN Lion's Star (1999. godina) Iveco Daily (2005. godina), Neoplan Euroliner (2004. godina), te spomenuti MAN Lion's Coach I generacije koji je 2002. godina. Ono što posebno raduje i ohrabruje je činjenica da je u vozni park stiglo i nekoliko velikih autobusa, za razliku od dosadašnjih kombija i minibusa. MAN ima 51 sjedište, dva TV-a, krevet za vozača, a pogoni ga Euro 3 motor jačine 420KS. Vozilo je turističke klase te ima licencu za preko 500 kilometara.naslo (2)Vlasnik Jukić je nastavio: “Radi se o turističkom vozilu, koje posjeduje svu potrebnu opremu. MAN je u jako dobrom stanju te će već za par dana i na prve ture”. Na pitanje zašto baš MAN, dobili smo odgovor: “Odlučili smo se ponovo za MAN, jer smo zadovoljni ostalim MAN vozilima koje već vozamo. Do kupovine je došlo zbog povećanja obima posla koji radimo. Trenutno nemamo nekih velikih planova i zadovoljni smo sa ovim što imamo. Borit ćemo se da to zadržimo, a naravno nećemo bježati ni od novih poslova koji se pojave. Za dobar uspjeh u poslu treba raditi i imati sreće”, zaključio je Jukić na kraju.