Naslovnica Ekskluzivno Neoplan Cityliner N 1116/3 HC za Damy Tours

Neoplan Cityliner N 1116/3 HC za Damy Tours

4227
0
PODIJELI

Tokom marta je došlo do velikog vala kupovine autobusa, zbog najave mogućeg ograničenja uvoza vozila na vozila sa minimalno Euro 4 normom. Tako je tokom prošlog mjeseca u BiH stiglo skoro 50 autobusa. Jedna od aktivnih kompanija u ovom “prelaznom roku” bila je i Damy tours iz Sarajeva.nsl (1)

Nakon prodaje MAN Lion's Coacha I generacije, kompaniji Pripo iz Konjica, ekipi Damy Toursa je  falilo jedno vozilo koje će im odrađivati posao koji je radio gore spomenuti MAN. Nakon razmatranja su došli do zaključka da je pravo vozilo za njih Neoplan Cityliner N 1116/3 HC. Cityliner dugo godina važi za izuzetno kvalitetno vozilo koje plijeni svojim voznim karakteristikama, udobnošću, ali i izvanrednim dizajnom. Odlično odrađuje poslove u redovnom linijskom prevozu, a zbog svog dizajna i izgleda veoma su poželjni i za turizam, koji je i primarna djelatnost kompanije Damy tours.nsl (2)U razgovoru sa vlasnicima firme dobili smo informacije da je vozilo kupljeno u  Njemačkoj, da posjeduje Euro 3 normu i da je opremljen sa veoma udobnih 53 + 2  Kiel sjedišta. Istakli su još i da je vozilo 2004. godina i da je izuzetno dobro očuvano.

Od dodatne opreme posjeduje ABS, ESP i ostale sigurosne sisteme koji će osigurati sigurnu, tačnu i kvalitetnu vožnju. Vozilo je opremljeno također sa  krevetom za vozača i WC-om. Da bi putovanje bilo potpuno pobrinuće se i audio oprema te dva LCD-a koja će poslužiti za dodatne sadržaje tokom vožnji.

Enes Čehajić