Naslovnica Novosti MAN u Bundesligi i iduće tri godine

MAN u Bundesligi i iduće tri godine

2282
0
PODIJELI

MAN je produžio svoje sponzorstvo sa pet fudbalskih klubova u Bundesligi. Borussia Dortmund, FC Augsburg, Borussia Mönchengladbach, VfL Wolfsburg i Hamburger HSV će se i dalje voziti sa MAN Lion's Coach L kao klupskim autobusom do 2019. godine.MAN i Borussia Mönchengladbach su produžili svoje partnerstvo koje je počelo još 2012. godine za još tri godine. Vijest su objavili Stephan A.C. Schippers, direktor VfL Borussia Mönchengladbach 1900 GmbH i Hartmut Sander, potpredsjednik MAN Truck & Bus AG.“Borussia je oduševljena sa trenutnim partnerstvom i radujemo se zajedno i daljoj uspješnoj saradnji”, kazao je Stephan Schippers. Hartmut Sander je također zadovoljan: “U proteklih nekoliko godina, tokom kojih smo radili zajedno, klub je uspio da se etablira u gornjem dijelu Bundeslige. Ždrijebci (nadimak koji je klub dobio tokom 1970-ih zbog afirmacijem mladih igrača) su već napravili ime za sebe u Evropi. Partnerstvo je sastavni dio naše nacionalne i međunarodne komunikacije brenda. Proširenjem ugovora, nastavlja se naš uspješni put za još tri godine.”

Klupski autobus je model MAN Lion Coach L. “Partnerstvo sa MANom je važno za nas. Taj autobus je mnogo više od prevoznog sredstva za nas. To je mjesto gdje se pripremamo za meč i gdje naši igrači trebaju da se odmore i regenerišu. To je razlog zašto smo stvarno sretni što od MANa dobijamo odličan proizvod godinama”, kazao je jedan od direktora Borussije Guido Uhle. MAN je službeni partner Borussije Mönchengladbach od 2012. godine i kao takav obezbjeđuje klupski autobus i mobilni fan shop.

MAN i Borussia Dortmund su produžili partnerstvo koje je počelo još 2010. godine za još tri godine. Vijest je objavio Hans-Joachim Watzke, generalni direktor i predsjednik Borussije Dortmund, i Hartmut Sander, potpredsjednik MAN Truck & Bus AG.“Oduševljeni smo sa produžetkom saradnje sa MANom. Zajedno smo kući već donijeli trofeje za prvaka i DFB Kupa. Želimo da, kao partneri, nastavimo ovaj uspješan niz”, kazao je Hans-Joachim Watzke. Hartmut Sander je također zadovoljan: “Na putu sa BVB smo već šest godina i u svjetlu naše strategije internacionalizacije, partnerstvo je sastavni dio našeg brenda. Uz produžetak našeg ugovora, želimo nastaviti graditi naše uspjehe i radujemo se saradnji sa BVB još tri godine”.Klupski autobus je model MAN Lion Coach L. “BVB se pretvorio u jak međunarodni brend, što je također dobro i po nas. Brojna putovanja u inostranstvo će nam omogućiti da dođemo do novih tržišta i da predstavimo naše proizvode u najboljem svjetlu”, rekao je Sander. “Bez obzira gdje smo u svijetu, ljudi se okreću i mašu našem crno-žutom autobusu. To je od velike važnosti za nas i mi smo izuzetno zadovoljni što će MAN nastaviti da nas prati u budućnosti”, rekao je Carsten Cramer, BVB direktor marketinga i prodaje. MAN je službeni partner Borussije Dortmund od 2010. godine i kao takav obezbjeđuje klupski autobus i mobilni fan shop.

MAN i FC Augsburg produžili su svoje partnerstvo koje je počelo 2015. godine i trajat će još najmanje tri godine, sve do 2019. godine. Vijest je objavio Peter Bircks, direktor marketinga FC Augsburg 1907 GmbH & Co. KGaA i Hartmut Sander, potpredsjednik MAN Truck & Bus AG.

“Veoma smo ponosni na činjenicu što smo bili u mogućnosti da uđemo u dugogodišnju saradnju sa takvim brendom kao što je MAN i što ćemo i dalje uživati ​​u najboljoj kvaliteti na našim putovanjima”, kazao je Bircks.

Hartmut Sander je izjavio: “U svojoj petoj uzastopnoj sezoni u Bundesligi, FCA se pozicionirao kao uspješan i stabilan klub. U našoj prvoj godini partnerstva sa Augsburgom uspjeli smo da ih pratimo i u evropskim takmičenjima. Veliki broj zaposlenih među nama su i navijači FCA. Mi smo optimistični u pogledu budućnosti i oduševljeni smo što je naš ugovor produžen za još tri godine.”

Klupski autobus je MAN Lion's Coach L iz kompanije Ludwig Tours. “Prošle godine smo istakli bliske veze između MAN, FCA i grada Augsburg sa javnom prezentacijom klupskog autobusa, što čini emocionalno partnerstvo koje je profitabilno za sve one koji imaju veze sa MANom, gradom i fudbalskim klubom”, završio je Sander.

MAN i Hamburger SV nastavili su svoje partnerstvo koje je počelo davne 2010. godine. Vijest je objavio Oliver Poppelbaum, ispred HSV-a i Hartmut Sander, potpredsjednik MAN Truck & Bus AG.“Hamburger Sportvereinu je drago da je produženo partnerstvo sa MANom. Zajedno ćemo nastaviti da aktivno razvijamo naše uspješne projekte i dalje”, objasnio je Poppelbaum. Hartmut Sander tom prilikom izjavio: “Kao jedan od osnivača Bundeslige, HSV ima posebnu draž. Klub ima dugu historiju sa mnogim uspjesima, a posebno je popularan u našem sjevernom regionu prodaje. Saradnja sa HSV-om je sastavni dio naše nacionalne aktivnosti i vrlo smo optimistični u vezi naše saradnje u naredne tri godine”.Klupski autobus je model MAN Lion Coach L. “MANov autobus je jako bitan našem timu. Izuzetno smo zahvalni zbog kvalitete istog i što ćemo biti u prilici koristiti ovaj bus i u narednim godinama”, zaključio je Oliver Poppelbaum. MAN je službeni partner popularnih Dinosaurusa od 2010. godine i kao takav obezbjeđuje klupski autobus i mobilni fan shop.

MAN nastaviti loviti rezultate i sa VfL Wolfsburg, pošto je saradnja, koja traje još od 2010., produžena za još tri godine. Vijest je objavio Thomas Röttgermann, direktor VfL Wolfsburg-Fußball GmbH i Hartmut Sander, potpredsjednik MAN Truck & Bus AG.
“Oduševljeni smo što je naš dugogodišnji partner MAN produžio svoju posvećenost VfL Wolfsburgu za još tri godine. Zajedno ćemo nastaviti da redamo uspjehe”, istakao je Thomas Röttgermann. Hartmut Sander je također zadovoljan produžetkom saradnje: “Sa Vukovima smo već šest godina i čak smo 2015. godine zajedno proslavili i trijumf u nacionalnom kupu. Mnogi od 2500 zaposlenih u našem pogonu u Salzgitteru su upravo navijači Wolfsburga. Uz produžetak našeg ugovora, želimo zajednički graditi naš uspjeh kao i do sada te se radujemo saradnji i u iduće tri godine”.Klupski autobus je model MAN Lion Coach L. “Naš klupski MAN autobus je jako bitan zbog udobnosti koju pruža, pošto je ona potrebna u procesu optimalnog oporavka igrača tokom putovanja. To je razlog zašto smo jako zahvalni visokoj kvaliteti koju nam pruža MAN”, dodao je Thomas Röttgermann. Vukovi i MAN sarađuju od 2010. godine i MAN obezbjeđuje klupski autobus i mobilni fan shop.