Naslovnica Novosti Prvi MAN Lion's Regio za Autoprevoz-bus Mostar

Prvi MAN Lion's Regio za Autoprevoz-bus Mostar

3668
0
PODIJELI

Nakon što su od početka ove godine nabavili dva nova Isuzu Turquoise IV i jedan rabljeni Isuzu Harmony, vrijedna ekipa iz kompanije Autoprevoz-bus Mostar nastavlja sa prinovama. Sada je napravljen korak naprijed, pa je na red došla obnova 12-metarskog segmenta. Kompanija Sejari d.o.o. Sarajevo je prije par dana isporučila mostarskoj kompaniji Autoprevoz-bus rabljeni autobus MAN Lion's Regio. Ovo je ujedno i prvi ovakav model u voznom parku spomenute kompanije, a ovom kupovinom je nastavljena tradicija kupovine vozila sa MAN znakom.

Isporučeno vozilo je proizvedeno u 12. mjesecu 2007 godine i u izuzetno je dobrom tehničkom i vizuelnom stanju. Opremljen je sa MAN Common rail motorom iz generacije D20 i ispunjava Euro 4 standarde. U kombinaciji sa automatskim AS Tronic 12-stepenim mjenjačem razvija snagu od 350 KS. Vozaču će na raspolaganju biti servo volan, intarder/retarder, tempomat, displej na prednjoj strani, sunčana zaštita dok će se za sigurnost putnika pobrinuti sistemi kao što su ABS i EBS te kamera kod zadnjih vrata.

U unutrašnjosti se nalazi 55 Kiel turističkih sjedišta sa opcijom obaranja naslonjača. Putnici će na taj način imati bolji komfor i udobnost u odnosu na druga vozila iz ovog segmenta. Vrijedi istaći još i klima uređaj, webasto grijanje i frižider u prednjem dijelu vozila. Također, bitno je spomenuti i da vozilo ima značajan prtljažni prostor koji iznosi oko 5,6 m3, a za svaki slučaj uz vozilo je isporučen i ski-box koji će osigurati dodatni prostor za prtljag.

izvor: sejari.ba