Naslovnica Ekskluzivno EKSKLUZIVNO: Luksuzni Mercedes Sprinter XXL za Viena tour!

EKSKLUZIVNO: Luksuzni Mercedes Sprinter XXL za Viena tour!

3828
0
PODIJELI

Krajem novembra kompanija Viena tour iz Lončara je okončala i više nego uspješan ovogodišnji ciklus obnove voznog parka. Ove godine su stigli Setra 431 DT, Irisbus Ares te Neoplan Cityliner HDC, a u novembru je završena i kupovina luksuznog Mercedes Sprintera XXL.

Novopristigli Sprinter XXL je star svega 14 mjeseci, pa tako i ne treba da čudi činjenica da je prešao tek nešto više od 32,000 kilometara. Radi se o fabrički produženoj verziji najpopularnijeg vozila u ovoj klasi, pa je i kapacitet vozila 22+1+1. Za snagu će se pobrinuti Mercedesov Euro 6 motor snage 190 KS uparen sa šestostepenim ručnim mjenjačem.Da se radi o zaista izvanrednom vozilu, koje sigurno spada u Top 3 Sprintera u BiH govori već prvi dojam koje vozilo ostavlja. Vanjski izgled dodatno pojačava kompletna siva boja sa visokom i tamnim bočnim staklima te hromirani retrovizori i rešetke na prednjoj maski kojom dominira Mercedesova zvijezda. Kada govorimo o vanjskom izgledu svakako vrijedi istaći i da su umjesto standardnih duplih vrata za prtljag urađena pantografska vrata, čime se ovaj Sprinter XXL pokušava što više identifikovati sa klasičnim velikim autobusima. Kada smo spomenuli već prtljažni prostor, on je produbljen sa rezervnim točkom, tako da povećan broj sjedišta prati i odgovarajući prtljažni volumen. U vratima od prtljažnika se nalazi i kamera za vožnju unazad, što se dodatno unaprijediti sigurnost kako putnika tako i samog vozila.Po ulasku u unutrašnjost vozila vidimo da se luksuz podiže na jedan novi nivo. Prvo što pada u oči je luksuzna izvedba putničkog prostora u kombinaciji kože i drveta. Prostorom dominiraju luksuzna Intap kožna sjedišta sa duplim oblaganjem i sigurnosnim pojasima. Sva sjedišta su opremljena i rukonaslnom do hodnika te mrežicama za lične stvari i stolićima. Pod je urađen u imitaciji drveta, a hodnik je trenutno prekriven tepihom.

Ovaj fantastični Sprinter je opremljen i italijanskim Autoclima klima uređajem, a tu je naravno i pomoćno grijanje sa dva radijatora, po jedan na obje strane. Vozilo ima još i  USB priključke i 220 V utičnicu te LCD preklopni monitor na ulazu. Unutrašnjost je opremljena i galerijama za prtljag i lične stvari putnika, a iznad svakog sjedišta se nalazi uslužni set sa pojedinačnim zvučnicima, ventilacijom i rasvejtom. Još jedna bitna stvar za istaći je multimedijalni touchscreen uređaj sa audio/video programima, navigacijom, ekranom za kameru za vožnju unazad te SD, Aux i USB priključcima koji će svakako u mnogome olakšati vožnju vozačima, a putnicima pružiti odgovarajuće sadržaje tokom putovanja.Ekipa portala BHBus.ba želi puno sreće cijeloj ekipi iz Viena tour sa novim vozilom i da im iduća 2018. godina bude još bolja i uspješnija i naravno – da bude još mnogo dobrih vozila.