Naslovnica Novosti Scania: Moderni autobusi za bolji prevoz

Scania: Moderni autobusi za bolji prevoz

1425
0
PODIJELI

Od ovog mjeseca na ulicama Viljnusa će se naći novi Scania autobusi. Glavnom gradu Litavnije isporučeni su novi zglobni autobusi Scania Citywide za usluge javnog prevoza. Ukupno za stanovnike Viljnusa će biti isporučeno 50 zglobnih Scania Citywide LF autobusa, a nedavno su sa radom krenuli prvi isporučeni autobusi. Novi autobusi će raditi na četiri glavne autobuske linije grada i ponuditi će novi kvalitet usluge kao i novi nivo udobnosti kada se koristi javni prevoz.

“Naši stanovnici i posjetioci će primjetiti promjenu i biće skloniji da se odluče za korištenje javnog prevoza”, rekao je Linas Kvedaravičius, zamjenik gradonačelnika Viljnusa. Prvih 18 zglobnih autobusa, sa 48 mjesta za sjedenje i još 88 mjesta za stajanje, započeli su sa radom 10. marta, a cijela isporuka će biti završena do juna ove godine. Za Skaniju, ovo nije samo najveći pojedinačni posao u Litvaniji, nego i u cijeloj Baltičkoj regiji, a cijeli projekat je vrijedan oko 10 miliona eura. Scania Lietuva će osigurati popravke i održavanje nove flote.

Autobusi su opremljeni sa Euro 6 motorima, wi-fi, mobilnim punjačima, sistemom najave stanica i video nadzorom. Osim toga, oni pružaju pristup osobama sa invaliditetom, starijim osobama i roditeljima sa dječijim kolicima. Vozači će također cijeniti dodatni komfor. “Nudimo posao za vozače u savremenim autobusima sa konkurentskim platama, kao i priliku da poboljšaju svoje vozačke sposobnosti”, izjavio je Vladas Dapkus, direktor kompanije Transrevis.