Naslovnica Novosti Prvi Euro 6 Optare Metrodecker za Reading Buses

Prvi Euro 6 Optare Metrodecker za Reading Buses

1626
0
PODIJELI

Engleski proizvođač autobusa Optare potvrdio je da je dobio prvu narudžbu za svoj novi dvospratni autobus Metrodecker sa Euro 6 motorom. Narudžba je došla od kompanije Reading Buses i podrazumijeva pet vozila koja bi trebala biti isporučena u junu 2019. godine, uoči lansiranja projekta London Ultra Low Emission Zone (ULEZ). ULEZ će zahtjevati da sva vozila koja vrše linije u centralnom Londonu moraju zadovoljavati stroge standarde Euro 6 emisija.Optare i Reading Buses su zajednički radili na razvijanju modela Metrodecker sa visokim specifikacijama koje će ove linije i autobuse učiniti prepoznatljivim i atraktivnim za putnike. Vozila će imati više od 70 sjedišta i visokokvalitetnu unutrašnju opremu koja će uključivati pod od laminata, USB punjače, ​​držače za mobilne telefone i 4G Wi-Fi. Vozila će također biti opremljena sa sigurnosnim pojasevima u tri tačke vezanja.

Martijn Gilbert, izvršni direktor kompanije Reading Buses, rekao je: “Poslije duže pauze, tačnije nakon 2016. godine, vratili smo se kupovini domaćih Optareovih vozila, kada smo kupili četiri vozila modela Solo. Rad tih vozila pokazao se veoma uspješnim.” Iz kompanije su dodali da je i model Metrodecker također imao zapažene rezultate, a da će ti rezultati sa Euro 6 motorom biti i još bolji. Prethodni Metrodecker je već u radu dvije godine i pokazao je sjajne performanse, veoma robusan kvalitet izrade i dobija odlične povratne informacije od vozača i putnika.

Robert Drewery, komercijalni direktor Optare, je izjavio: “Oduševljeni smo što imamo priliku da proširimo naše partnerstvo sa ovakvim inovativnim operaterom kao što je Reading Buses. Zadovoljstvo nam je i izazov što smo u prilici da radimo sa ovom kompanijom u proširenju naše ponude modela Metrodecker sa Euro 6 motorom i to je prvi autobus koji će biti isporučen u ovoj specifikaciji.”