Naslovnica BHBus Info Busplanet Ugljevik – Sve što vašem autobusu treba!

Busplanet Ugljevik – Sve što vašem autobusu treba!

3136
0
PODIJELI

U današnjem je vremenu za sve autobuske prevoznike jako bitno da se svaka marka i euro uštedi i što bolje uloži, pa je izbor tehničkog partnera jako bitna stvar. Posebno ukoliko se to odnosi na održavanje i popravke vozila, a nemate vlastitu radionicu i kapacitete. Ukoliko ste jedna od takvih firmi ili jednostavno trebate limarske radove, dijagnostiku ili rezervne dijelove onda je kompanija Busplanet iz Ugljevika prava adresa za vas.

Radi se o porodičnom zanatskom obrtu koji ima tradiciju dugu od 30 godina i to je ono čime se ponose, pošto su u tom periodu stekli puno iskustva i znanja koje im je omogućilo da ostvare mnoge kontakte i uspješno završe dosta projekata. O svemu pomalo smo imali prilike porazgovarati i sa gospodinom Borišom Todoroviće, vlasnikom kompanije Busplaten Ugljevik. Zanimalo nas je kako je sve počelo i koje su to osnovne djelatnosti kompanije Busplanet, na što nam je gospodin Todorović kazao: ” Mi smo zanatska radionica Busplanet, radionica koja postoji nekih 30 godina. Na početku je bila autolimarska radionica koja je vremenom rasla i mjenjala svoj prvobitni pravac i zadnjih desetak godina radi na teretnom i komercijalnom programu vozila”.

Na posebnom mjestu su autobusi?
“Tako je. Naime, od prije dvije godine smo potpuno orijentisani na farbanje, pjeskarenje i popravku teretnih i komercijalnih vozila sa akcentom na autobuse i minibuseve. S obzirom da je u zadnje vrijeme dosta aktivan i prevoz punika sa kombi vozilima, u našu ponudu smo uvrstili i usluge za ovaj tip vozila”.Infrastruktura i kadar su jako bitni u ovom osjetljivom poslu?
“Naš tim kojeg čini iskusna i sposobna ekipa u svakom trenutku može odgovoriti i na najzahtjevnije zadatke naših klijenata. Trenutna radionica postaje mala i neuslovna za obim posla kojeg imamo i planiramo se svakako proširivati. U nastojanju da pružimo što kvalitetniju uslugu našim klijentima započeli smo rad na novim radionicama koje su u završnim fazama i uskoro očekujemo zvanično puštanje u rad čime dobijamo novu dimenziju i modernije okruženje za rad”.Koje usluge trenutni, ali i budući klijenti mogu očekivati od vas i vaše radionice?
Neke od usluga koje pružamo su komplet lakiranje vozila, popravka havarisanih vozila, reparacija i pjeskarenje vozila, zamjena dotrajale i truhle cijevne konstrukcije vozila, grafički dizajn vozila, mehaničarske usluge, električarske usluge, popravka elektronike i kompjutera, punjenje i popravka klimatizacionog sistema, remont motora i mjenjača, popravka plastičnih dijelova karoserije, profesionalna dijagnostika savremenim aparatom za sve autobuse i kamione do 2017. godine, popravka AdBlue sistema… Kao što vidite lista je duga pošto se trudimo pružiti integralnu uslugu našim klijenta – sve na jednom mjestu. Ono što bih također istakao jeste da smo ovlašteni distributeri originalnih dijelova za Setra i Mercedes autobuse, a imamo i prodaju polovnih i novih dijelova za sve autobuse i kamione”.

Za kraj ćemo navesti samo neke od firmi sa kojim Busplanet Ugljevik sarađuje:
Jumex trans, Gradačac
Halilović Big-SiM, Kalesija
Bukal trans, Gradačac
Sas tours, Priboj
Zvornik putevi, Zvornik
Alfatrans, Osmaci
Semberija trasport, Bijeljina
Terex, Bijeljina
FK Tuzla city, Tuzla i još mnogi drugi.

Za dalje upite i informacije dostupni su brojevi telefona:
065/232-267 i 065/249-814

Radionica se nalazi na adresi Industrijska zona bb u Ugljeviku.

Nadamo se da Busplanet biti vaša iduća stanica kada Vašem velikom ljubimcu bude potrebna njega i servis, pošto Busplanet Ugljevik zaista ima sve što Vašem autobusu treba na jednom mjestu!