Naslovnica Ekskluzivno Centrotrans proširio vozni park sa čak 12 autobusa!

Centrotrans proširio vozni park sa čak 12 autobusa!

2042
0
PODIJELI

Sredinom jula vozni park kompanije Centrotrans Sarajevo postao je bogatiji je za čak 12 novih autobusa, od čega je 10 novih. Riječ je o deset minibusa Isuzu Novociti koji su novi te dva autobusa MAN Lion's Coach. Iz kompanije su poručili da ukupna investicija iznosi preko 2,5 miliona KM.

U performanse nove generacije Novociti minibusa kompanija Centrotrans se već mogla uvjeriti, pošto se ovakva tri autobusa nalaze u radu od novembra prošle godine. Samim tim, imali ste prilike i čitati njihove detaljne specifikacije. Ipak da spomenemo da je riječ o kvalitetnim opcijama za prevoz na linijama koje nisu mnogo optereće kao i na padinskim linijama, gdje će upravo ova vozila i raditi u Kantonu Sarajevo. Ovi minibusevi kvalitetom i uslugama ispunjavaju stroge evropske standarde u javnom prevozu putnika. Osim toga, Novociti vozila su opremljena sa Euro 6 motorom za maksimalnu ekonomičnost i zaštitu okoline u najvećoj mogućoj mjeri, kao i platformama za prijevoz invalidnih lica. Od ostalih značajki u svakom slučaju vrijedi spomenuti i četiri unutrašnje kamere koje prate prednja vrata, zadnja vrata te šta se dešava ispred i iza vozila. Na ovaj način će putnici imati veći stepen zaštite kao i sam vozač te vozilo. Također još jedna novina na ovoj generaciji su prednji i bočni displeji koji su u trenutku naše posjete bili u programiranju i prilagođavanju za sarajevske linije. Iz Centrotransa su zadovoljno istakli da će pobrojana oprema i značajke dodatno unaprijediti uslugu i kvalitet prevoza na padinskim linijama koje obavlja njihova kompanija.

“Nakon brojnih pohvala od strane putnika na kvalitet i način održavanja, na do sada odobrenim i uspostavljenim autobuskim linijama, kompanija Centrotrans ovim činom iskazuje spremnost da i dalje nastavi pružati usluge u javnom gradsko – prigradskom prevozu u Kantonu Sarajevo.” – poručeno je iz press službe Centrotransa.Drugi dio ove važne isporuke čine dva MAN autobusa i to po model Lion's Coach i to po jedan dvoosovinac i jedan troosovinac. Oba vozila su 2013 godina i sa relativno malim kilometražama (u trenutku naše posjete cca. 271.000 i 308.000 km) te u izvrsnom vizuelno-tehničkom stanju. Oba vozila ispunjavaju Euro 5/EEV standarde ispušnih gasova, oba vozila imaju automatske mjenjače, dok su im razlike u motoru i ukupnom kapacitetu, što je i za očekivati. Naime, dvoosovinca pokreće motor snage 324 kW tj. 440 KS i ima ukupan kapacitet od 49+1+1, dok troosovinac ima motor jačine 353 kW/480 KS i ukupan kapacitet 57+1+1.Dvosovinski MANeken se posebno ističe pošto se radi o posebnoj seriji sa Efficient Line opremom. Naime, ova serija je predstavljena na sajmu IAA 2012 i predstavlja seriju koja za cilj ima smanjenje operativnih troškova za prevoznika, uštedu u gorivu, a sve to uz maksimalnu snagu i udobnost za putnike i vozača. Naravno brojni sigurnosni sistemi nisu izostavljeni. Tako je Centrotrans u svoju flotu dodao posebnog MANekena s kojim se ne mogu pohvaliti svi u BiH, ali ni u regionu.Putnici će u oba vozila moći uživati u full opremi koja podrazumijeva sisteme grijanja i klimatizacije, audio/video sistemu sa dva monitora, kuhinji, toaletu, više vrsta rasvjete te posebno ugodnim ekskluzivnim Kiel sjedištima koja ima MAN amblem na naslonjaču. Dodatni dašak eleganciji dodaje i pod u imitaciji parketa u oba vozila. Naravno ni vozač nije zanemran pa su tako vozila opremljena sa najnovijim sistemima za vožnju, a vožnju će im olakšati i multifunkcionalni volan te kamere za vožnju unazad. Kada bude potrebno vozač ili suvozač će se moći odmoriti i u kabini za spavanje ispred druge osovine, koju posjeduju oba vozila.

Centrotransu želimo puno sreće sa novim vozilima, a jako opširnu galeriju, zbog prezentacije čak 12 vozila, možete pogledati ispod: