Naslovnica Novosti Volvo Bus dobio najveću narudžbu ikad iz Norveške

Volvo Bus dobio najveću narudžbu ikad iz Norveške

998
0
PODIJELI

Volvo Buses je dobio narudžbu za 303 autobusa od norveške kompanije Tide Buss AS. Od toga su 290 međugradski autobusi modela Volvo 8900. Ovo je najveći posao koji je Volvo ikad primio iz Norveške. Tide Buss je obezbjedio tender za poslovanje na linijama u gradu Tromsö i regiji Bergen West, te je za zadovoljavanje ovih potreba i kapaciteta naručio 303 autobusa od Volva. Kao što smo spomenuli, 290 vozila će biti model Volvo 8900, deset vozila će biti model 9700 i tri minibusa koji će u osnovi biti Renault Master.Autobusi Volvo 8900 će se isporučivati ​​sa niskim ulazom u dvoosovinskoj i troosovinskoj konfiguraciji i sa normalnim podom. Autobusi će se prodavati sa ugovorom o uslugama, pri čemu Volvo vodi računa o svim održavanjima vozila po fiksnom mjesečnom trošku. Svi autobusi će biti isporučeni do ljeta 2019. godine.

“Zaista smo sretni zbog naše odlične saradnje sa Tide Bussom i povjerenja koje nema kompanija ukazuje stavljanjem ove narudžbe u aktivno stanje”, kazao je Svenn-Åge Lökken, direktor tržišta Volvo Buses Norway.

“Volvo organizacija nudi konkurentne proizvode i uslove. Oni također pružaju profesionalizam potreban da nam obezbjede sigurnost i predvidljivost kakvu ovakav dugoročni ugovor zahtijeva”, kazao je Roger Harkestad, izvršni direktor Tide Buss AS.

Volvo 8900 će biti opremljen Zonskim upravljanjem (Zone Management), sistemom koji koristi GPS za kreiranje geografskih zona brzine i spriječava autobus da pređe dozvoljenu brzinu na određenim dionicama. Volvo 8900 je dizajniran za međugradske linije i jedan je od najprodavanijih Volvo modela u nordijskom regionu. Više od 3700 autobusa ovog modela isporučeno je od svog pokretanja 2011. godine.

U jesen 2017. godine Tide Bus je kupio 25 Volvo 7900 električnih autobusa za potrebe rada linija u gradu Trondheim.