Naslovnica Novosti Dodatnih 35 Otokara za Jordan

Dodatnih 35 Otokara za Jordan

1092
0
PODIJELI

Nakon ugovora o 100 autobusa koji je gradska uprava Ammana potpisala u martu ove godine sa turskim proizvođačem autobusa Otokar, glavni grad Jordana naručio je 35 dodatnih autobusa od ovog proizvođača. Nakon potpisivanja ugovora sa Bukureštom za 100 autobusa početkom ove godine i dobijanjem značajnih poslova od Jordana i Poljske, Otokar će isporučiti 35 dodatnih autobusa Ammanu u proljeće 2019. godine, a radi se o 23 Vectio model i 12 Kent modela.

Serdar Görgüç, generalni direktor Otokara, rekao je: “Oduševljeni smo što vidimo da autobuse koje proizvodimo, fokusirajući se na očekivanja korisnika i uzimajući u obzir njihove potrebe, imaju uspjeha i da dobijamo ponovljene narudžbe iz istih regiona. Potpisali smo važne izvozne poslove, naročito u Evropi, a najveća je bila narudžba Bukurešta od 400 autobusa, a drugi najveći posao je upravo iz Ammana za 100 autobusa koje smo nedavno isporučili. Dodatni autobusi su važna referenca za nas, dokazujući da proizvodimo prave proizvode i pružamo odličnu uslugu. Nadam se da će ovaj sporazum biti koristan za ljude u Ammanu.”Dodatnih 12 Kent autobusa koji će se koristiti u Amanu pružit će vrhunsku udobnost za putnike sa niskim podom i prostranim enterijerom. Pored savremenog dizajna enterijera i eksterijera, ekološki prihvatljivog motora, vrhunskog upravljanja i ekonomičnosti, Kent C takođe nudi dodatnu prednost niskih operativnih troškova. Obećavajući udobno putovanje pomoću sistema za klimatizaciju, Kent obezbjeđuje maksimalnu sigurnost sa ABS-om, ASR-om, disk-kočnicama i sistemom protiv zagljavljivanja vrata.

Vectio, proizveden od strane Otokara prema očekivanjima korisnika iz Evrope, izdvaja se svojim modernim dizajnom enterijera i eksterijera, snažnim motorima, lakom upravljivosti i vrhunskim performansama kao i ekonomičnom vožnjom. Sa niskim podom i rampom za pristup invalidskim kolicima na izlazu pristup u i van vozila je olakšan osobama sa invaliditetom, starijim osobama ili ljudima sa bebama. Sa velikim i širokim prozorima, prostranim enterijerom i klima uređajem kao standard, putnici uživaju u udobnoj i prijatnoj vožnji. Svi sigurnosni sistemi su u skladu sa evropskim sigurnosnim normama i obezbjeđuju maksimalnu sigurnost.

Otokar autobusi koji su posebno razvijeni za javni prevoz, nude maksimalnu sigurnost za korisnike i putnike sa superiornim sigurnosnim sistemima. Otokar nastavlja da radi i na autobusima sa alternativnim gorivom i već je dizajnirao prvi hibridni autobus i prvi električni autobus te ih je dodao u prodajni portfolij.