Naslovnica Novosti U redovnom radu 62 Setre od Alzasa do Donje Saksonije

U redovnom radu 62 Setre od Alzasa do Donje Saksonije

1011
0
PODIJELI

Superiorne Setre MultiClass flote će biti od sada na potezu od Alzasa do Donje Saksonije. LK Kunegel iz alzaške pokrajine, Ahrtal-Verkehrs-Betrieb GmbH iz Sinciga te kompanije iz Donje Saksonije Gebken & Gerdes i Hutfilters Reisedienst – svi su odabrali efikasnost i planirane operativne troškove sa ukupno 62 nove Setra LE business.Autobuski prevoznik LK Kunegel je postao ponosni vlasnik 17 novih niskoulaznih vozila Setra. Nove Setre 415 LE radiće u sklopu ugovora sa javnim prevoznikom grada Strazbura CTS (Compagnie des Transports Strasbourgeois), a linije podrazumijevaju rad u i oko glavnog grada Alzasa. “Međugradski autobusi Setra su savršeno usmjereni na rad u urbanim i vangradskim područjima, a njihovi niski ulazni podovi pružaju idealan komfor za putnike, koji su konfigurisani u skladu sa zahtjevima CTS-a i svako vozilo ima dva prostora za dječija kolica ili invalidske kolica”, rekao je Daniel Kunegel, generalni direktor kompanije LK Kunegel. Sa više od 400 autobusa Mercedes i Setra, LK Kunegel radi na oko trideset redovnih linija i pruža prevoz za školarce i radnike, kao i turističke izlete.
Ahrtal-Verkehrs-Betrieb GmbH dodao je svojoj floti vozila nova 22 autobusa Setra LE. Kompanija iz Sinciga je naručila ovaj broj vozila u sklopu rada sa DB Regiobus, kako bi pokrio redovne linije u čitavom ruralnom okrugu Ahrweiler. Kada je naručio autobuse, vlasnik firme Frank Bodtenberg, koji vozi već 20 godina i treća je generacija ovog porodičnog biznisa, rekao je da se fokus odnosio na kvalitet autobusa sa tri osovine i njihovu visoku prodajnu vrednost, ne spominjući planske troškove održavanja koji se podrazumijevaju sami po sebi. Zbog toga je ovaj prevoznik također potpisao odgovarajuće ugovore o uslugama OMNIplus. Ugovor o uslugama BasicPlus pokriva sve potrebne zadatke održavanja koje je odredio proizvođač. Komponente podložne trošenju biće zamjenjene isključivo i samo originalnim rezervnim dijelovima, koji garantuju maksimalnu dostupnost i dugotrajnu pouzdanost.
Kompanije Gebken & Gerdes i Hutfilters Reisedienst GmbH, dvije autobuske kompanije iz Donje Saksonije, preuzele su 23 autobusa Setra LE u proizvodnom centru Neu-Ulm. Od toga je šest Setri 415 LE business, petnaest Setri 416 LE business i dvije Setre 418 LE business. Sva vozila su opremljena drvenim podom i koristiće se na autobuskim linijama u širem području Bremena i Oldenburga. Oba prevoznika su aplicirala za tender za linije u Donjoj Saksoniji i uspješno su dobili posao. Za ove linije će se koristiti isključivo vozila marke Setra.