Naslovnica Novosti Češki hokejaši odabrali Scaniju za timski bus

Češki hokejaši odabrali Scaniju za timski bus

980
0
PODIJELI

Svjetsko prvenstvo u hokeju počelo je u Slovačkoj prošlog vikenda, a češki hokejaši su za ovu priliku izabrali Scania autobus da bude službeni autobus za državnu reprezentaciju.Zadnji put kada je Scania bila timski autobus reprezentacije, 2005. godine, Česi su postali svjetski šampioni u hokeju. Sada se nadaju da pošto su obnovili svoju povezanost sa Scanijom, mogu uraditi nešto slično. Za sada ide dobro – češka reprezentacija je trenutno na šestom mjestu na svjetskoj rang listi IIHF, a ide na svjetsko prvenstvo u dobroj formi, pošto su nedavno pobjedili u prijateljskim utakmica reprezentacije Austrije, Njemačke i Slovačke.Neposredno pred polazak na turnir, Scania je predala ključeve novog autobusa u trening-centru reprezentacije u Pragu. Tamo je autobus svečano predan na korištenje, a ceremoniji primopredaje su prisustvovali igrači, glavni trener reprezentacije Miloš Říha i James Armstrong, Scania izvršni direktor za centralno-evropsku regiju (Central European Region (CER)).

“Od kraja prošle sezone tražimo novog tehničkog sponzora za prevoz reprezentacije”, izjavila je Jana Obermajerova, direktorica kompanije BPA Sport Marketing a.s., koja drži prava marketinga i prenosa utakmica češkog nacionalnog hokejaškog tima i nastavila: “Raduje nas naše partnerstvo sa dobro uspostavljenom i uspješnom kompanijom kao što je Scania, koja pripada Volkswagen Grupi kao i naša Škoda Auto.”Ovaj autobus neće biti samo prevozno sredstvo češke reprezentacije tokom SP u hokeju već i nakon toga pošto su Scania i češki hokejaški savez napravili dogovor o dugoročnoj saradnji. Iz Skanije su još poručili da su jako ponosni na činjenicu da ih je češki hokejaški savez odabrao za partnera i da se odlučio za kompaniju koja je poznata po svojoj pouzdanosti i izdržljivosti. “To su osobine idealnog suigrača, tako da vjerujemo da ne samo da ćemo napraviti dobre rezultate na ledu nego i dobru atmosferu izvan arene. Kao švedski brend, veoma smo blizu hokeja na ledu. Uvjereni smo da ćemo podržati češke hokejaše na putu do pobjede!” – završili su ushićeno iz Scanije.

Što se tiče specifikacija, odabrani model Scania Interlink HD se odlikuje dužinom od 14,2 metara, unutra je opremljen sa 59 udobnih sjedišta sa 19-inčnim Bosch ekranima, a vozilo pokreće snažni domaći Scania Euro 6 motor koji pruža 450 KS.