Naslovnica Novosti Nobina naručila dodatne BYD električne autobuse

Nobina naručila dodatne BYD električne autobuse

755
0
PODIJELI

Nobina, najveći autobuski operater u Švedskoj i nordijskom regionu, dodao je još 20 električnih autobusa u svoju flotu koje je naručila od vodećeg svjetskog proizvođača električnih autobusa BYD. Isporuka 18-metarskih zglobnih autobusa modela K11 će početi krajem 2019. godine. Od ukupno 20 vozila, četiri vozila su namenjena za Barkarby okrug u Štokholmu, a 16 za grad Linköping.Najnovija narudžba električnih autobusa slijedi Nobininu narudžbu za 26 BYD vozila prošle jeseni, koja je uključivala 11 autobusa od 12 metara, deset vozila od 18 metara i pet midi autobusa od 8,7 metara – koji su planirani za isporuku ovog ljeta. Ukupno 138 vozila će vidjeti Nobinu kao BYD-ovog najvećeg kupca autobusa u Nordijskom regionu.

U nekoliko švedskih gradova, kao što su Eskilstuna, Ängelholm i Norrtälje i Landskrona uspješno radi 36 BYD eBuseva, a pridružit će im se oko 70 dodatnih BYD autobusa čija je isporuka planirana za ovo ljeto. Nedavni uspjesi u prodaji potvrđuju sve veće prisustvo ovog proizvođača električnih autobusa u Evropi, uključujući narudžbe u Holandiji, Francuskoj i Italiji. Otkako je počeo sa prodajom električnih autobusa u Evropi, BYD je do sada primio ukupno više od 700 narudžbi za svoje autobuse širom Evrope.

“Ovo je značajan dodatak već postojećoj floti naših eBusa u Nobini”, rekao je Isbrand Ho, generalni direktor BYD Europe – “Tržište električnih autobusa u Švedskoj i, zaista, u svim nordijskim zemljama, ubrzano raste i BYD ostaje u dobroj poziciji da isporuči prave proizvode za širok spektar operacija.”

Težnja ka transportu bez emisija je osnovni cilj Nobine. Nobinini najnoviji BYD eBusevi bez emisije napajaju se novom generacijom BYD-fosfatnih baterija bez kobalta koje pružaju visok nivo performansi, operativnu sigurnost i proizvode se prema strogim ekološkim standardima.

“Nobina naglašava poziciju vodećeg operatera električnih autobusa i održivih usluga javnog prevoza u nordijskim zemljama”, izjavio je Martin Atterhall, menadžer flote Nobina Group. “Tehnički koncept e-mobilnosti od strane BYD-a dokazao se i uklopio savršeno u visoke zahtjeve među kupcima u nordijskim zemljama u pogledu fleksibilnosti, ukupne transportne ekonomije, kvaliteta i pouzdanosti.”