Naslovnica Novosti Abellio London kupuje nove električne Caetano autobuse

Abellio London kupuje nove električne Caetano autobuse

938
0
PODIJELI

Abellio London je potvrdio narudžbu za 34 električna autobusa sa nultom emisijom proizvođača CaetanoBus da ojača svoju flotu u Londonu. Novi autobusi će se u radu naći od marta 2020. godine. To će biti prvi električni autobusi Caetano za Veliku Britaniju, čime se pojačava već snažno prisustvo brenda na ovom tržištu.

Abellio se odlučio za model Caetano e.City Gold, dužine 10.7 metara koji nudi kapacitet za 60 putnika sa kompletno niskim podom. To je 100% električni gradski autobus s nultom emisijom štetnih plinova i razvijen je od strane CaetanoBus kako bi u potpunosti ispunio najnovije specifikacije TfL-a (Transport for London).

Pored toga, novi autobusi će uključiti brojne karakteristike novog TfL standarda sigurnosti autobusa kao što zamjena tradicionalnih retrovizora kamerama, inteligentni sistem pomoći pri brzini, sistem upozorenja za akustiku vozila i revidirani dizajn prednjeg dijela vozila kako bi se poboljšala sigurnost pješaka i ostalih učesnka u saobraćaju. Ovaj model je dio šire porodice vozila sa nultom emisijom u gradovima, koju je razvio CaetanoBus, od kojih su mnogi već isporučeni u nekoliko portugalskih gradova.

Vozila će raditi na dvije linije – C10 i P5, na kojim će Abellio raditi u ime Transport za London. Velika Britanija je ključno strateško tržište za CaetanoBus, koji više od 50 godina opskrbljuje autobusima ovo tržište. Najpopularniji Caetanov model u Velikoj Britaniji je Levante, turistički autobus i dobitnik zlatne nagrade u kategoriji najboljeg visokoturističkog autobusa od strane UK Coach Awards 2018.

Autobusi kompanije Abellio obavljaju autobuske usluge u Londonu u ime Transport for London, kao i zamjenu za željeznicu širom Velike Britanije. Kompanija ima preko 700 vozila i zapošljava 2500 ljudi u šest centara u centralnom, južnom i zapadnom Londonu.

Ova kompanija je dio Abellio UK – transportne operativne grupe sa kancelarijama u Glazgovu i Londonu. Ona upravlja ScotRailom, željeznicom u West Midlandsu i franšizama Greater Anglia. Ovog ljeta sa radom je počela i franšiza East Midlands željeznica. Svrha vožnje je pružanje lakših putovanja klijentima, svaki dan. Abellio je podružnica u potpunom vlasništvu Nederlandse Spoorwegen (Holandske željeznice).