Naslovnica Novosti ASEAG Achen se odlučio sa električne eCitaro autobuse

ASEAG Achen se odlučio sa električne eCitaro autobuse

856
0
PODIJELI

Njemačka kompanija ASEAG (Aachener Straßenbahn und Energieversorgungs-AG) se odlučila na kupovinu 27 električnih autobusa Mercedes eCitaro. Prvih sedam vozila eCitaro je već isporučeno. Na ovaj način Mercedes je dobio još jednu veliku narudžbu za svoj eCitaro.

Rüdiger Kappel, šef prodaje Mercedes autobusa za Njemačku, sa zadovoljstvom je najavio isporuku prvih sedam Mercedes eCitaro autobusa: “Ponosni smo što nastavljamo dugogodišnje i pouzdano partnerstvo sa ASEAG-om i pratimo ih na njihovom putu do elektromobilnosti. ASEAG će nastaviti povećavati svoju elektromobilnost korak po korak i birat će Mercedesova električna vozila kako bi ispunio cilj.”

Modeli eCitaro sa dvoja vrata imat će vrhunsku opremu sa dvanaest visokonaponskih baterija. To osigurava ukupni kapacitet od 292 kWh. Opsežna sigurnosna tehnologija zaslužuje posebno mjesto pošto će ovi gradski autobusi biti opremljeni i aktivnim pomoćnim kočenjem Preventive Brake Assist i Sideguard Assist. Ovi sistemi pomoći podržavaju vozače autobusa i, prije svega, štite osjetljivije sudionike u saobraćaju. U putničkom prostoru ovih vozila ističu se i rukohvati koji su u jarkoj crvenoj boji. Putnici će sjediti na City Star Function sjedištima, a informacije o liniji će primati preko 29-inčnog TFT ekrana.

ASEAG je velika organizacija koja radi na 101 autobuskoj liniji i godišnje prevozi oko 71 milion putnika. Zbog svog položaja u blizini njemačkih granica s Belgijom i Holandijom, veliki broj autobuskih linija prelazi granice. Mercedes Citaro čini okosnicu flote kompanije od 230 autobusa. ASEAG koristi i solo i zglobne Citaro autobuse, a poseduje i sedam Mercedesovih CapaCity četvoroosovinskih autobusa za maksimalni kapacitet putnika.