Naslovnica Novosti Gdynia preuzela 55 MAN gradskih autobusa

Gdynia preuzela 55 MAN gradskih autobusa

928
0
PODIJELI

Na velikoj ceremoniji koja je održana sredinom oktobra, MAN Truck & Bus Poland predao je ukupno 55 gradskih autobusa tipa MAN Lion's City predstavnicima poljskog lučkog grada Gdynia. Autobusi će voziti pod odgovornošću korporacija javnog prevoza u Gdyniji: PKM, PKA i ZKM.

U Gdyniji, koja ima oko 250.000 stanovnika i jedan je od dvanaest najvećih gradova u Poljskoj, sada postoje 32 zglobna autobusa MAN Lion's City (A23) pogonjeni 320 KS (235 kW) Euro 6d dizel motorima sa šestostepenim EcoLife automatskim menjačima. Gradski autobusi opremljeni su klimatizacijskim sistemom, USB priključcima sa sistemom brzog punjenja i CCTV nadzornim sistemom. U vozilu ima 16 sjedišta do kojih osobe sa invaliditetom i stariji putnici mogu doći brzo i lako zahvaljujući niskom ulazu na vratima. Autobusi imaju i rampu za invalidska kolica i dva velika prostora u unutrašnjosti za invalidska kolica.

Drugi dio narudžbe sastoji se od 23 niskopodna autobusa MAN Lion's City (A21), dužine 12 metara, sa motorom od 280 KS (206 kW) i automatskim mjenjačem EcoLife. Ovi su autobusi također u potpunosti klimatizirani, imaju USB priključke za putnike i opremljeni su najmodernijom CCTV sistemom. U vozilu su predviđena sjedišta i prostor za putnike u invalidskim kolicima.

created by dji camera

“Činjenica da se grad Gdynia odlučio za kupovinu MANovih gradskih autobusa za nas je veliko postignuće”, rekao je Marc Martinez povodom službene predaje vozila koja su proizvedena u MAN fabrici u poljskom gradu Starachowice, i nastavio: “MAN i grad Gdynia uspješno sarađuju od 2006. godine. Tokom proteklih 13 godina, grad je naručio više od 30 MANovih autobusa. Oduševljeni smo što je ovaj poslovni odnos poprimio značaj i nastavit će u budućnosti.”