Naslovnica Novosti Higer isporučio 174 autobusa za Beograd

Higer isporučio 174 autobusa za Beograd

1132
0
PODIJELI

Uz dosta problema zbog kašnjenja, Higer je napokon prošle sedmice glavnom gradu Srbije isporučio 174 gradska autobusa. Svečanoj promociji povodom ovog značajnog događaja prisustvovali su zamjenik gradonačelnika Beograda, generalni direktor GSP Beograd, Tang Xiaodong, ekonomski i komercijalni savjetnik kineske ammbasade u Srbiji, Jiang Haifeng, generalni direktor Higer prekomorskih tržišta, i Zhang Hui pomoćnik generalnog direktora Higer prekomorskih tržišta. Novih 174 gradska autobusa Higer radiće na beogradskim ulicama kako bi poboljšali lokalni javni prevoz. Ono što vrijedi spomenuti je da je ova serija autobusa ne samo najveća isporuka kineskih autobusa za Srbiju, već i najveća pojedinačna narudžba za Higer u jednom ugovoru koji se odnosi na izboz na evropsko tržište.

Zamjenik gradonačelnika Beograda rekao je da je njihov cilj pružanje novih autobusa građanima, a ova serija autobusa jedna je od najvećih nabavki autobusa u historiji beogradskog gradskog prevoza. Naglasio je i da je ova serija vrhunskog kvaliteta i da je u ranoj testnoj vožnji prošao test vozača sa “nultim kvarom”. Naglasio je da je saradnja Srbije i Kine bliska i prijateljska, te izrazio zahvalnost na podršci kineske vlade. Tang Xiaodong, ispred kineske ambasade u Srbiji, rekao je: “Danas je značajan dan za Beograd i Higer. Nadamo se da će naši autobusi lokalnim građanima pružiti ugodno, pouzdano i veće iskustvo javnog prevoza.”

Jiang Haifeng, ispored kompanije Higer, izjavio je da su Higer autobusi do sada prodani u više od 120 zemalja svijeta. Za Higer, Srbija je važno tržište i kompaniji je drago što će imati priliku da građanima u Beogradu pruži kvalitetnu i efikasnu uslugu. Generalni direktor GSP Beograd rekao je da novi automobili znače pouzdaniju uslugu prevoza za korisnike. Kompanija će u budućnosti također povećati ulaganja kako bi građanima pružila bolju uslugu javne mobilnosti. Gradski autobusi su sa troja vrata i niskog poda te predstavljaju petu generaciju gradskog Higer autobusa. Vozila su prilagođena trenutnim operativnim potrebama Beograda kao i prema najnovijim EU emisijskim standardima. Najavljeno je da će osiguravanje rezervnih dijelova doprinijeti kvalitetu svakog detalja u svakom autobusu, dok će za rad autobusa biti odgovoran specijalizirani servisni tim koji je poslao Higer.

Uspješna isporuka 174 gradska Higer autobusa je još jedan uspješan posao za Higer, koji stvara pozitivnu sliku najprofesionalnijeg kineskog proizvođača autobusa koji izvoze vozila u evropske zemlje. Higer će nastaviti raditi globalno pružajući odlične proizvode i usluge, doprinoseći kineskim rješenjima i tehnologijama promociji zelenog javnog prevoza u zemljama širom svijeta.