Naslovnica Novosti Rekordna narudžba za Plaxton Panorama dvospratni autobus!

Rekordna narudžba za Plaxton Panorama dvospratni autobus!

894
0
PODIJELI

Alexander Dennis Limited (ADL) objavio je prije par dana da je njegov brend Plaxton primio narudžbu za 34 dvospratna autobusa Plaxton Panorama, što je najveća pojedinačna narudžba za ovaj model. Stagecoach kupuje autobuse za Oxford Tube liniju, najfrekventniju autobusku liniju u Evropi.

Izgrađeni u fabrici Plaxtona u Scarboroughu na šasiji Volvo B11RLE, oni će ovog ljeta zamijeniti i proširiti flotu vozila koja radi na Oxford Tube. Česta ekspresna usluga svakodnevno povezuje Oxford i London, a polasci su predviđeni svakih 8-10 minuta u najprometnijim vremenima. Korisnici ovih premium autobusa na spomenutoj liniji će uživati u pogodnostima kao što su udobna sjedišta, besplatan wi-fi, USB punjači, svjetla za čitanje i sklopivi stolovi sa nosačima za čaše. Pored toga, novi su autobusi dizajnirani kako bi poboljšali pristup osobama sa ograničenim kretanjem i korisnicima invalidskih kolica. Pet autobusa bit će opremljeno solarnim pločama postavljenim na krovu u projektu namijenjenom smanjenju pomoćnih energetskih opterećenja na motoru, smanjujući emisije i osiguravajući veću ekonomičnost goriva.

Model Plaxton Panorama prvi je put predstavljen 2018. godine i brzo se etablirao kao vodeći britanski dvospratni autobus. S ravnim podom na donjem spratu, ​​njegova unutrašnjost može se prilagoditi zahtjevima ekspresnih operacija s fleksibilnim konfiguracijama koje povećavaju pristup korisnicima sa otežanim kretanjem.

Mark Ballam, komercijalni direktor u kompaniji Alexander Dennis, je kazao: “Ova nova narudžba je snažna potvrda koncepta Plaxton Panorama koji je dizajniran tako da pruža prevoznicima neusporedivu fleksibilnost. Ova 34 Panorama autobusa će preuzeti najfrekventniju evropsku autobusku liniju i siguran sam da će se pokazaće kao pouzdani radni konji u veoma zahtjevnim uslovima rada, u kojim će morati osvojiti putnike s izvanrednim iskustvom na putovanju.”

Chris Coleman, generalni direktor kompanije Stagecoach u Oxfordshireu, je izjavio: “Novi solarni paneli su inovativan način traženja drugih izvora energije za napajanje ugrađenih funkcija i dio naše sveukupne strategije za pružanje održivih mogućnosti putovanja za naše putnike. Novi autobusi ponudit će putnicima najnovije opcije udobnosti, a dizajnerske karakteristike učinit će putovanje još ugodnijim, sigurnijim i prikladnijim za one koji putuju s nama.”