Naslovnica Novosti Setra 416 LE kao mobilni testni centar

Setra 416 LE kao mobilni testni centar

982
0
PODIJELI

Pošto se cijeli svijet prilagođava situaciji nastalom zbog korona virusa COVID-19, izuzetak nisu ni autobusi. Tako je autobus Setra 416 LE preuređen je u mobilni centar za testiranje na COVID-19, a osim za prikupljanje uzoraka omogućuje i obradu te slanje rezultata unutar 24 sata.

Daimler Buses na različite načine pomaže borbu protiv pandemije korona virusa, a najnoviji primjer je prerada prigradskog autobusa Setra 416 LE u mobilni centar za testiranje. Konverzija je napravljena u fabrici Neu-Ulm za samo četiri sedmice, a unutrašnjost je ugrađen digitalizirani laboratorij namjenjen za uzimanje i analiziranje uzoraka. Na ovaj način se znatno olakšava testiranje osjetljivih skupina kao što su starije osobe, invalidi, učenici i ostali.

Zadnji dio autobusa je preuređen u laboratorij i u njemu boravi samo osoblje, dok je u prednjem dijelu ugrađen pult gdje se uzimaju uzorci osoba koje ulaze na prednja vrata. Autobus je opremljen tendom za zaštitu od kiše kao i stacionarnim grijanjem unutrašnjosti. Rezultat PCR testa dostupan je u roku od 24 sata, a autobus je opremljen wi-fi internetskom vezom što omogućuje slanje podataka o testiranju u centralnu bazu podataka.

izvor:www.kamion-bus.hr