Naslovnica Novosti TEMSA autobusi isporučeni u srce Evrope

TEMSA autobusi isporučeni u srce Evrope

765
0
PODIJELI

Nakon prvog izvoza električnih autobusa u Švedsku, TEMSA, podružnica Sabancı Holdinga – PPF Grupe, isporučila je prvu pošiljku autobusa modela LD 12 SB PLUS u Belgiju, srce Evropske unije. Izvršni direktor TEMSA-e Tolga Kaan Doğancıoğlu rekao je: “TEMSA se pojačava kako bi igrala značajniju ulogu ne samo na turskom tržištu, već i na globalnoj sceni. Naš izvoz LD 12 SB PLUS autobusa u Belgiju ključni je pokazatelj koji će stvoriti nove mogućnosti na tržištu Beneluksa i podići će svijest o brendu.”

Nakon prenosa vlasništva i turbulentnog perioda koji je iza njih, TEMSA počinje sa velikim poslovima. Četiri autobusa su isporučena belgijskom prevozniku Opérateur de transport de Wallonie (OTW), kompaniji za javni prijevoz regije Valonija smještenoj na jugu Belgije. Drugi dio isporuke podrazumjeva 22 autobusa koji će biti isporučeni do aprila 2021. godine prema ugovoru o narudžbi sklopljenom između TEMSA-e i OTW-a. Do kraja 2021. godine, broj vozila s oznakom TEMSA na valonskim cestama doseći će broj 40 uz nadolazeće narudžbe. Iako Valonija privlači pozornost kao regija s ukupnom populacijom od 3,7 miliona ljudi, poznata je i kao evropsko trgovinsko raskršće.

Vozila isporučena OTW-u, službenom prijevozniku regije Valonija, koristit će se u javnom prevozu južne Belgije, a izvršni direktor TEMSA-e Tolga Doğancıoğlu se nada da će ovaj posao biti dobra referenca za dalji napredak na tržištu Beneluksa.

Kratki video isporučenih vozila možete pogledati na linku ispod:
https://www.facebook.com/watch/?v=684983535546092