Naslovnica Novosti Devet dvospratnih Setra 531 DT autobusa za PostBus

Devet dvospratnih Setra 531 DT autobusa za PostBus

1164
0
PODIJELI

Austrijski Postbus AG dobio je na korištenje devet novih dvospratnih autobusa Setra S 531 DT. Vozila serije Setra 500 koristit će se u ime prevozničke kompanije Verkehrsverbundes Ost-Region (VOR) na međugradskim autobuskim linijama, popularno nazvanim “lasica linijama”.

Svaki autobus nudi 20 mjesta za stajanje i 72 sjedišta sa udobnim naslonima za glavu koji se mogu podesiti po visini. Svaki autobus na sebi ima i simbol lasice, koja simbolizira njihovu brzinu, a svaki ima prostor i za korisnike invalidskih kolica, kao i sklopivu rampu na drugim vratima pozadi. Zatvorena vozačka kabina, uređaj za brojanje putnika, tri TFT monitora sa informacijama za putnike i WC su samo dio opreme koju posjeduju ovi autobusi. Sve u svemu, austrijskicummu Postbus AG je za svoju flotu nabavio 115 autobusa Setra u proteklih deset godina. Kompanija sa sjedištem u Beču povezuje preko 1700 austrijskih gradova i zajednica mrežom javnog prevoza. U više od trećine takvih zajednica autobusi predstavljaju jedinu dostupnu vrstu javnog prevoza.

Verkehrsverbundes Ost-Region (VOR) najveća je mreža javnog prevoza u Austriji i od 1984. godine sa više od 40 željezničkih i autobuskih partnera pruža sveobuhvatnu mobilnost i usluge za sve svoje putnike u Beču, Donjoj Austriji i Gradišću (Burgenland).