Naslovnica Ekskluzivno Euro petrol oil: Dodatna dva autobusa za još bolju flotu

Euro petrol oil: Dodatna dva autobusa za još bolju flotu

1176
0
PODIJELI

Nakon kupovine jednog MAN Lion's Coach autobusa u augustu, kompanija Euro petrol oil iz Zvornika se nije zaustavila na prinovama za ovu godinu. Prošlog mjeseca su u firmu stigla i još dva “ozbiljna igrača”: Neoplan Cityliner N1216 HD i MAN Lion's Coach R07. Vozila su i ovaj put stigla od njihovog partnera Sejari d.o.o. Sarajevo.

Oba vozila su 2016. godina i imaju identično “srce”. Pogoni ih MAN motor snage 324 kW tj. 440 KS i ispunjavaju Euro 6 norme. Mjenjač je još jedna zajednička stvar, a radi se o ZF automatiku sa 12 brzina. Vozila dijele i istu boju, bijelu, retrovizore u boji vozila, kapacitet od 49+1+1 sjedišta te činjenicu da su vrhunski opremljeni i da će predstavljati značajno pojačanje za flotu Euro petrol oil, kao i da će prosječna starost voznog parka biti smanjena.

Novi MAN je u trenutku isporuke imao ispod 365.000 kilometara na satu, a sa sigurnosnog aspekta opremljen je sa svim sistemima aktivne i pasivne pomoći vozaču. Vanjski izgled krasi sivi boni polu-luk i linija sa Supreme modela te originalne MAN ratkape. Sjedišta vozača je urađeno sa kožnim dodacima i dodatnim vibracijama koje vozaču šalju sistemi aktivne i pasivne pomoći. Kokpit je opremljen sa mikrofonom za vozača, multifunkcionalnim volanom te multimedijalnim uređajem koji ima i fabričku navigaciju. Vrijedi napomenuti da je vozilo opremljeno kamerom za vožnju unazad te kamerom iznad drugih vrata i da se obje kamere nadgledaju preko monitora na multimediji.

Unutrašnjost je opremljena sa 49 udobnih putničkih sjedišta koja su urađena u kombinaciji sive kože i tkanine sa crvenim kožnim kederima. Sva sjedišta su opremljena stolićima na preklop, mrežicama za lične stvari, rukonaslonom na preklop te opcijom izvlačenja dvojki prema hodniku za veću udobnost na daljim putovanjima. Pod je urađen u imitaciji parketa, a putnicima je na raspolaganju standardni sistem klimatizacije i grijanja. Putnicima će na raspolaganju još biti i Bosch audio/video sistem sa mikrofonom i dva LCD monitora, kuhinja, dva frižidera i toalet. Također, vozilo je opremljeno i sa nekoliko utičnica 230 V.

Neoplan Cityliner će predstavljati pravog “kralja” u floti s obzirom da ostatak visokopodne flote čine MAN autobusi. Vanjski izgled pored bezvremenskog izgleda uljepšavaju i alcoa dura bright felge. Vozačev radni prostor je manje-više isti kao i kod opisanog MAN autobusa sa svim potrebnim sistemima i opremom, a u trenutku isporuke je imao manje od 230.000 km na satu. Razlika je jedinog što Neoplan ima i dodatnu kameru za opciju snimanja ispred pa se ona može spojiti na monitore i puštati putnicima uživo snimka sa puta.

Putnički prostor karakterišu malo deblja i luksuznija Kiel sjedišta sa kožnim naglavcima. Vozilo je opremljeno sa toaletom, dva frižidera i dodatnim ormarićem za ostavu, podom u imitaciji parketa, nekoliko 230 V utičnica, Konvektinom klimom i Spheros dodatnim grijanjem. Za razliku od MAN-a, Neoplan je opremljen malo boljom audio i video opremom. Tako Neoplan, pored vozačevog ima još dodatna dva mikrofona od čega je jedan bežični. Putnici će tokom putovanja uživati u čak tri LCD monitora od čega su dva monitora na izvlačenje s krova pomoću električnog motorića.

Ekipa portala BHBus.ba kompaniji Euro petrol oil želi puno sreće i uspješno pređenih kilometara te prevezenih putnika sa novim vozilom!