Naslovnica Novosti Scherer Reisen kupio dodatnih 25 novih Setra autobusa

Scherer Reisen kupio dodatnih 25 novih Setra autobusa

694
0
PODIJELI

Nakon što su početkom godine svoj vozni park pojačali sa 15 dvospratnih Setra autobusa, Scherer Reisen Omnibus Gesellschaft mbH dodatno je pojačao svoju flotu sa još 25 novih Setra vozila. Ovaj put se radi o kombinaciji modela Setra 415 LE i neizostavne Setre 531 DT.

Nakon dobijanja novih paketa linija u okrugu Birkenfeld, ova porodična kompanija iz Rajne-Palatinata u jugozapadnoj Njemačkoj odlučila se za novu nabavku i širenje kapaciteta. Tako je naručeno i isporučeno 20 međugradskih niskoulaznih autobusa tipa Setra 415 LE business sa odobrenjem za najveće brzine od 100 km/h. Ova MultiClass vozila, koja će se uglavnom koristiti na ekspresnoj autobuskoj liniji Wittlich-Idar Oberstein i za prevoz đaka, imaju 47 sjedišta u vozilu – znatno više od 30 mjesta koje zahtijeva lokalno udruženje javnog prevoza Rhein-Nahe-Nahverkehrsverbund (RNN).

Osim ovih 20 autobusa, kompanija Scherer Reisen, osnovana 1973. godine, dodala je i dodatnih pet novih Setra dvospratnih autobusa svojoj floti. Setra 531 DT ima 67 sjedišta i dva prioritetna mjesta za korisnike invalidskih kolica, kao i četiri klub stola na gornjoj palubi. Zadnja vrata su jednokrilna i imaju širinu od 1,100 milimetara sa sklopivom rampom. Turistički autobusi koji kontrolnom centru i RNN-u u realnom vremenu pružaju podatke o trenutnom putu i lokaciji koristeći GPS tehnologiju, koristit će se na ekspres liniji Idar-Oberstein–Trier.

Scherer Reisen vodi druga generacija porodice i upravlja sa preko 100 vozila marke Setra. Pored redovnih linija, ova kompanija nudi i obilaske širom Evrope iz Gemündena.