Naslovnica Novosti Mančesterski aerodrom dodao dva ADL Enviro200 u svoju flotu

Mančesterski aerodrom dodao dva ADL Enviro200 u svoju flotu

422
0
PODIJELI

Alexander Dennis (skaćreno ADL) sredinom augusta je objavio da je aerodrom Mančester pustio u rad dva nova Enviro200 autobusa koji će se koristiti za prevoz putnika, šatl prevoze i ostale operacije na aerodromu.

Novi autobusi britanske proizvodnje, dugi su 10,8 metara i opremljeni su policama po narudžbi za prtljag putnika. Vozila su opremljena nagrađivanom Alexander Dennis SmartPack tehnologijom efikasnosti koja osigurava da su certificirana kao autobusi s niskim emisijama od strane Zemo Partnershipa. Ova najnovija vozila je direktno od Alexandera Dennisa kupio aerodrom, koji je prije pandemije opsluživao skoro 30 miliona putnika godišnje.

Nova dva vozila su se pridružila ranije iznajmljenim dva Enviro200 autobusa, dok je peti Enviro200 naručen i trenutno je u procesu proizvodnje. Šef odjela za prevoz putnika na aerodromu u Mančesteru, Hardik Modha, rekao je: “Moderni i lako dostupni autobusi važan su dio naše usluge pružanja usluga našim klijentima i drago nam je što možemo pustiti ova dva nova autobusa Alexander Dennis u upotrebu za užurbanih ljetnjih meseci.”

Charlie Miller, viši regionalni menadžer prodaje Alexander Dennis, dodao je: “Uvijek je zadovoljstvo raditi s Hardikom i timom na aerodromu u Mančesteru i cijenimo njihove ponovljene narudžbe za vozila koja imaju lak pristup, niske emisije kao i dostupnost polica za prtljag. Zato je naš Enviro200 pravo vozilo za operacije na aerodromima.”