Naslovnica Ekskluzivno Centrotrans proširio svoj vozni park za još 26 vozila

Centrotrans proširio svoj vozni park za još 26 vozila

1293
0
PODIJELI

U proteklih mjesec i po kompanija Sejari d.o.o. Sarajevo je izvršavala jedan od najbitnijih poslova ove godine, a to je flotna isporuka čak 26 rabljenih autobusa za potrebe kompanije Centrotrans iz Sarajeva. Sa širenjem poslovnih aktivnosti u Kantonu Sarajevo, kompaniji Centrotrans je bio neophodan veći broj vozila kako bi spremno odgovorila na te zahtjeve, a ujedno i obnovila dio zastarjele flote. Kao i uvijek, kompanija Sejari d.o.o. je reagovala promptno i odgovorno kako bi se zadovoljili svi zahtjevi klijenta.

Sva isporučena vozila su MAN Lion's City modeli u tri izvedbe – dvoosovinski solo 12 metara, troosovinski solo 15 metara i zglobni autobuse dužine od 17,95 do 18,75 metara. Kao što je spomenuti radi se o modelima Lion's City, ali sa oznakama A21 i A78 (solo autobusi), A26 (troosovinci) i A23 (zglobni autobusi).

Lion's City A21 autobusi su sa godinama proizvodnje 2009. i 2010. godina. Imaju MAN motore snage 280 i 320 konjskih snaga te ispunjavaju Euro 5/EEV norme. Što se tiče kapaciteta putnika on iznosi od 31 do 36 sjedećih mjesta, a ukupni kapacitet iznosi do 52 putnika. Ukupno je isporučeno devet ovakvih vozila.

Isporučeno je ukupno tri Lion's City A78 autobusa. Sva vozila su proizvedena 2010. godine. Opremljena su MAN motorima snage 213 kW/290 KS i naravno ispunjavaju Euro 5/EEV norme. Maksimalni kapacitet ovih vozila je 83 putnika, od čega su 43 putnika koji sjede. Vozila su isporučena u konfiguraciji za prigradski saobraćaj tako da imaju prva jednokrilna vrata uz sjedišta prilagođena za malo dalje relacije.

Najbrojnija vozila koja su isporučena u ovom projektu su Lion's City A26. Vozila su isporučena u konfiguraciji sa dvoja vrata što znači da je povećan kapacitet putnika. Ukupni kapacitet putnika za ova vozila je 95, od čega je 46 sjedećih putnika, dok ostali broj otpada na putnike koje stoje. Vozila su proizvedena 2010. godine, a imaju domaće MAN motore snage 320 KS uz ispunjavanje Euro 5/EEV normi štetnih emisija.

Isporuku su upotpunila i četiri zglobna modela Lion's City A23. Iako isti model, konfiguracija je malo drugačija, pa dva vozila imaju dužinu od 17,95 metara i troja dvokrilna vrata, dok dva imaju dužinu od 18,75 metara i četvera dvokrilna vrata. To znači da i kapacitet vozila varira, ali je maksimalni broj putnika koji mogu da se istovremeno nađu u vozilu postavljen na 119, uz 40 sjedećih putnika. Vozila pokreću motori snage 320 i 350 KS ispunjavajući Euro 4 i Euro 5/EEV norme ispušnih gasova.

Vozila su već prošla kroz proces prilagođavanja bojama kompanije, sređivanja tehničkih stvari i puštena su u rad. Pored ovih 26 autobusa, kompanija Centrotrans je također kupila i pet novih Isuzu Novociti autobusa koji su već uključeni u redovni rad na linije.

Ekipa portala BHBus.ba kompaniji Centrotrans želi puno sreće i uspješno pređenih kilometara te prevezenih putnika sa novim vozilima!

izvor: sejari.ba