Naslovnica Novosti Ebusco krenuo sa radom i u Australiji

Ebusco krenuo sa radom i u Australiji

399
0
PODIJELI

Sa uvođenjem Ebusca 2.2, Ebusco poduzima prve korake u svojim planovima proširenja poslovanja na Australiju. Sa svojim dokazanim konceptom, Ebusco 2.2 može voziti do 450 km sa jednim punjenjem u širokom rasponu klimatskih i vremenskih uslova. Sa ovim modelom, Ebusco nudi novi način putovanja u Australiji bez emisije štetnih gasova sa prostranim dizajnom, USB priključcima na svakom sjedištu i tihim i neometanim radom koji je sinonim za električne autobuse.

Peter Bijvelds, globalni izvršni direktor Ebusca, ponosan je što je u Australiji kako bi lansirao Ebusco 2.2 i tom prilikom je rekao: “Kada sam pokrenuo ovu kompaniju prije 10 godina, znao sam da moramo pronaći bolji i čišći način pokretanja ljudi. Sada imamo više od 400 autobusa širom svijeta koji su prešli više od 60 miliona kilometara. Time je već ušteđeno više od 55 miliona kg CO2.”

Simon Pearce, australijski direktor Ebusca, izjavio je: “U protekle tri godine mali tim je naporno radio u pozadini kako bi došao do ovog trenutka danas. Dolazak autobusa Ebusco 2.2 sa volanom na desnoj strani u Australiju je velika prekretnica za našu kompaniju. Ebusco je uzbuđen zbog početka ovog putovanja i mogućnosti da se na kraju proširi s lokalnom proizvodnjom koja se fokusira na električne autobuse s volanom na desnoj strani.”