Naslovnica Novosti BHBus u posjeti kod Star Line Travel Tuzla

BHBus u posjeti kod Star Line Travel Tuzla

1658
0
PODIJELI

Početkom novembra dobili smo novu kompaniju na autobuskoj sceni u Bosni i Hercegovini, a radi se o kompaniji Star Line Travel iz Tuzle. Odazvali smo se pozivu vlasnika, gospodina Damira Jašarevića, da prezentujemo ukratko novu firmu pošto nam je, kao prvom forumu i portalu u Bosni i Hercegovini namjenjenom promociji domaće autobuske scene, uvijek drago kada se pojave nove snage sa svježim idejama i željom za uspjehom.

Logično, razgovor smo krenuli od početka tj. ko je Damir Jašarević i otkud on u autobuskoj industriji, na šta smo dobili odgovor da je on prisutan za volanom autobusa od 2002. godine kada je i krenulo sve. “Naime, ja sam od 2002. godine zavolio ovaj posao, te mi je prva firma za koju sam radio bila GIPS Tuzla gdje sam naučio mnogo stvari. Tu sam ispekao zanat, što bi rekli. Vozili su se stari MAN i TAM autobusi u koji kada uđes ujutro u 4 i krenes za Tetimu, moji Tuzlaci znaju gdje je to, ne znaš kako ćeš se popeti, a kamoli sići pogotovo u zimskom periodu”, sa osmjehom je krenuo svoju priču gospodin Jašarević.

Kaže da je bio u GIPS-u i kada su došli nešto noviji autobusi s kojim je bilo lakše, ali da se stečeno iskustvo na starim autobusima ne može se zaboraviti. “Poslije GIPS-a, prešao sam preko puta kod Transturista, gdje je bila nešto drugačija priča. Tu su se vozili turistička vozila na međugradskim i međunarodnim linijama, tako da je i vrijeme provedeno tu bilo veoma dragocjeno”, nastavio je Jašarević i dodao kako je došlo do ideje o pokretanju vlastitog posa: “Tada sam počeo razmišljati o vlastitoj kompaniji. Konkurencija jeste velika, ali je to i dobra stvar. kao sto kazu. Dugo sam razmišljao o ovom potezu u nadi da bi mogao za sebe početi voziti i raditi. Onda sam krenuo u realizaciju i nabavili smo nedavno jedan minibus te se sada polako spremamo za posao.”

Naziv firme je Star Line Travel, pa nas je interesovalo odakle ideja na naziv. Dobili smo odgovor da je cijela porodica uzela učešće u imenovanju firme. Na kraju je kompromis bio sa željom da ih zvijezde vode prema uspjehu i u bolju budućnost pa je kompanija dobila naziv Star Line Travel. Trenutno se radi na pronalasku i opremanju kancelarije te da se nadaju da će i to uskoro završiti. “Pošto tek počinjemo, a zahvaljujući birokratiji, potrebno je dosta papirologije da se završiti i sada se bavimo tim. Vozilo je estetski i mehanički spremna i na odličnom nivou kako bi se svi osjećali ugodno i sigurno sa Star Line Travel Tuzla”, pojasnio je Jašarević uz napomenu da se trenutno sve informacije o vozilu i ponudama mogu dobiti na telefon 061/734-424 ili mail damirjasar@hotmail.com.

Kada smo se već dotakli teme vozila, čast da prvo vozilo u kompaniji bude imao je Mercedes Sprinter 519 CDI. Za BHBusovce, to je veoma dobro poznato vozilo koje smo viđali i ranije i bivši vlasnik mu je kompanija Karupović iz Turbeta kod Travnika, a svi znamo kako Karupovići odlični održavaju svoja vozila. “Mercedes Sprinter je ciljano odabran zbog prestiža koje to vozilo nudi, ali i pouzdanosti. Odlučili smo se krenuti sa malim vozilom, pošto iskreno, bilo me je strah početi sa velikim autobusem pošto sam ja novi. Ne kao vozač, nego kao nova kompanija koja tek počinje i ne misli se sutra ugasiti, pa je i lakše krenuti sa manjim vozilom”, rekao je Jašarević o izboru prvog vozila za svoju kompaniju. Vozilo je u ekskluzivnoj izvedbi sa full turističkom opremom, koja uključuje i USB priključke, frižider, audio/video opremu i produbljeni gepek, kako bi se svi putnici, njih 21, osjećali udobno i ugodno tokom putovanja.

Star Line Travel će se u početku oslanjati isključivo na vanlinijski prevoz s tim da će to biti ugovaranje putovanja sa nekim školama, agencijama, sportskim klubovima i kompanijama kojim je potreban prevoz radnika. “Nadam se da će me kolege prevoznici primiti u grupu prvo kao čovjeka koji je u svakom trenutku spreman pomoći kolegama, a onda i kao lojalnu konkurenciju te da ćemo gurati jedne druge da radimo bolje i pružamo bolju uslugu. Želim svim kolegama čiste puteve i sretan put u nadi da ću se i ja izboriti sa svojim za sada malim, ali vrijednim Mercedes Sprinterom i sa čistim obrazom krenuti u posao. A vama kao portalu također želim sve najbolje i da ste mi živi i zdravi 100 godina i da dugo dugo objavljujete fotografije i priče kolega koji uživaju u svom poslu”, poručio je Jašarević na kraju naše posjete.