Naslovnica Novosti HIGER obilježio SP u fudbalu Katar 2022

HIGER obilježio SP u fudbalu Katar 2022

322
0
PODIJELI

Dana 19. decembra na fudbalskom stadionu Lusail odigrana je finalna utakmica FIFA Svjetskog prvenstva 2022. između Argentine i Francuske. Opterećena historijom i ulozima koji stvaraju naslijeđe, ova igra je donijela uvjerljivo najbolje finale Svjetskog prvenstva svih vremena, i ono koje se završilo prikladno tako što je najveći igrač igre, Lionel Messi, konačno osvojio Svjetsko prvenstvo. Argentina je pobijedila Francusku na penale i osvojila Svjetsko prvenstvo 2022.

Nakon pobjede na Svjetskom prvenstvu 2022., Lionel Messi je predvodio argentinsku fudbalsku reprezentaciju koja se ukrcala na dvospratni HIGER KLQ6119GS i obišao Aveniju Lusail u Kataru kako bi proslavio teško osvojenu pobjedu tima. Uzbudljivi trenutak nije pripao samo Lionelu Mesiju i argentinskoj fudbalskoj reprezentaciji, već i proizvođaču HIGER.

Pod upravom katarskog autobuskog operatera, Mowasalata, HIGER KLQ6119GS je posebno dizajniran za FIFA Svjetsko prvenstvo 2022. Opremljen naprednim tehnologijama (ECAS, zračni ovjes, automatski mjenjač itd.), dvospratni autobus ima jedinstveno atraktivan izgled. Za posebne potrebe vozilo je isporučeno bez krova. Napravljen je po mjeri i zahtjevu kupca da stvori prazničnu atmosferu koja se pojačava sa dva super velika ekrana visoke definicije sa dvije strane i zvučnicima.

Od svečanog otvaranja FIFA Svjetskog prvenstva u Kataru prošlog mjeseca, preko 6.000 HIGER autobusa svakodnevno je pružalo nesmetane usluge prevoza za oko 200.000 putnika. Tokom jednomjesečne manifestacije oborili su rekord isporučivši usluge prevoza za šest miliona putnika.

Dana 1. decembra 2020. godine, HIGER je uspješno osigurao ugovor od 1.815 autobusa iz Katara u pripremi za FIFA Svjetsko prvenstvo 2022. HIGER je službeno ušao u Katar isporučivši 500a autobusa za Azijske igre 2006. godine koje su održane u Dohi. Od tada jača svoje veze sa lokalnim autobuskim prevoznicima i sve više povećava svoj uticaj u zemlji. “HIGER bus je odličan! Autobuse HIGER vozim od 2006. godine”, rekao je lokalni vozač autobusa. Trenutno, preko 6.600 HIGER autobusa radi nesmetano širom Katara, igrajući dominantnu ulogu na tržištu javnog prevoza u zemlji držeći preko 80% tržišta autobusa.

Na FIFA Svjetskom prvenstvu 2018. održanom u Rusiji, preko 4.000 HIGER autobusa opsluživalo je fudbalske navijače iz cijelog svijeta. Na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu 2022. godine, električni autobusi HIGER i autobusi na vodikove gorive ćelije nastavili su da obavljaju transportne usluge do najviših standarda ikada.

Kao jedan od vodećih igrača na globalnom tržištu autobusa, HIGER je u potpunosti posvećen pružanju sigurnijih, zelenijih i udobnijih usluga javnog prevoza putnicima širom svijeta. Do sada je isporučivao autobuse u preko 130 zemalja i regiona. Prošle godine je prema vrijednosti svog brenda zauzeo 130. mjesto među 500 najvećih kineskih brendova.