Naslovnica Novosti Skoro 150 Otokar autobusa na plin ide u Južnu Italiju

Skoro 150 Otokar autobusa na plin ide u Južnu Italiju

369
0
PODIJELI

Otokar, lider na turskom tržištu autobusa, primio je narudžbe za ukupno 148 vozila za autobuse Doruk i Kent na prirodni plin, čija je cijena oko 34,2 miliona eura, od dvije različite kompanije na italijanskom tržištu.

Kompanija je primila ukupno 148 narudžbi autobusa od dva različita operatera u okviru okvirnih sporazuma potpisanih sa italijanskom nabavnom kancelarijom Consip 2021. i 2022. godine. Planirano je da isporuke ukupne vrijednosti 34,2 miliona eura počnu u drugoj polovini 2023. godine, a da se završe u serijama u prvoj polovini 2024. godine.

58 narudžbi će biti isporučeno u Toskanu u Italiji. 28 autobusa Doruk srednje veličine i 30 autobusa Kent na prirodni plin služit će u voznom parku Autolinee Toscane, vodećeg transportnog operatera koji obavlja sav transport u obalnoj regiji Tirenskog mora u Italiji. 90 autobusa Kent na prirodni plin bit će izvezeno u Apuliju, južnu regiju Italije. Vozila će pružati usluge prevoza putnika u okviru Ministarstva saobraćaja regije Apulija (Regione Puglia Dipartimento Mobilita).

Desetine hiljada Otokarovih vozila su u upotrebi u više od 50 zemalja širom svijeta, posebno u Evropi. Otokarovi autobusi Kent CNG sa pogonom na prirodni plin dugi 10,8 metara privlače pažnju svojim modernim unutrašnjim i vanjskim izgledom, ekološki prihvatljivim motorom, niskim podom, velikim kapacitetom putnika, superiornim držanjem ceste i snažnim klima uređajem. Vozilo koje nudi maksimalnu sigurnost sa ABS-om, ASR-om, disk kočnicama i sistemom protiv zaglavljivanja na vratima; također obećava visok nivo udobnosti u javnom prevozu.

9-metarski Doruk autobusi, koje Otokar proizvodi u skladu sa očekivanjima korisnika i nudi u inostranstvu pod imenom Vectio, ističu se svojim modernim izgledom, snažnim motorom, držanjem ceste i superiornim vučnim performansama, kao i niskim troškovima rada. Sa svojim velikim i širokim prozorima, prostranom unutrašnjosti i standardnom klimatizacijom, putnicima nudi udobno i ugodno putovanje.