Naslovnica Novosti Reisedienst Bölck postao vlasnik nove redizajnirane Setre 516 HD

Reisedienst Bölck postao vlasnik nove redizajnirane Setre 516 HD

480
0
PODIJELI

Njemačka prevoznička kompanija Reisedienst Bölck GmbH iz Schubyja u Schleswig-Holsteinu je preuzela svoj novi Setra 516 HD turistički autobus u izvedbi na tri osovine. Vozilo zahvaljujući svojoj konfiguraciji i opremi ponosno nosi pet zvijezdica. Nova Setra ComfortClass je isporučena u bojama kompanije i opremljena je sa 44 turistička sjedišta za putovanja.

Nakon opsežnog faceliftinga, koji uključuje sve Setra turističke autobuse, novu generaciju karakteriziraju, između ostalog, trodimenzionalni hromirani natpisi brenda na sjajnoj crnoj pozadini. Također, u vozilu je i novi Active Drive Assist 2. Sistem koristi kontinuiranu intervenciju upravljanja da zadrži vozilo u ciljnoj poziciji unutar trake, omogućavajući tako poluautomatsku vožnju u svim rasponima brzina. “Za nas ovaj sistem pomoći pri upravljanju predstavlja značajno povećanje sigurnosti za vozača i putnike”, rekao je generalni direktor Mathias Bölck prilikom službene primopredaje autobusa.

Četiri kamere sprijeda, pozadi i iznad bočnih prozora također osiguravaju veću sigurnost. One snimaju okolinu vozila i stvaraju indirektan sveobuhvatni pogled od 360° iz ptičje perspektive.

Reisedienst Bölck nudi, između ostalog, jednodnevne izlete, kao i biciklističke i međugradske izlete širom Evrope. Sa novim Setra 516 HD autobusom, porodična firma koju vode Mathias i Rüdiger Bölck trenutno ima 13 Setra autobusa u pogonu. Zanimljivo je da se njihova jedna bivša Setra i to model 516 HDH trenutno nalazi u vlasništvu kompanije Livno bus.