Naslovnica Novosti Golden Dragon izvezao preko 5.300 autobusa prošle godine

Golden Dragon izvezao preko 5.300 autobusa prošle godine

307
0
PODIJELI

Kineski proizvođač autobusa Golden Dragon objavio je da je tokom 2022. godine izvezao 5.305 autobusa u ukupnoj vrijednosti od skoro 300 miliona eura. Održavajući dvocifrenu stopu rasta, proizvođač autobusa napravio je veliki napredak u CKD poslovanju i marketingu novih energetskih autobusa i autobusa na inostranim tržištima.

U 2022., Golden Dragon CKD posao na inostranom tržištu bio je posebno impresivan. Prema proizvođaču autobusa, njegov obim prodaje autobusa u potpuno srušenom (CKD) obliku dostigao je 2.700 jedinica, što je povećanje od 180% u odnosu na prethodnu godinu. Uzmimo za primjer Tajland. Golden Dragon je počeo od nule i prodao 1.850 jedinica autobusa (CKD) 2022. godine, dostigavši ​​novi rekord na jednom tržištu.

Prema An Minu, generalnom direktoru Golden Dragon Overseas Sales Company, kompanija se suočila s više izazova u CKD projektima u odnosu na izvoz potpuno sastavljenih vozila. “Na Tajlandu, naša znanja iz probijanja, zavarivanja, farbanja i montaže su u potpunosti premještena iz Kine. Osim toga, aktivno smo uključeni u izgradnju naše CKD fabrike, ugradnju proizvodne opreme i obuku zaposlenih. 60 stručnjaka i tehničara iz Golden Dragona radilo je na licu mjesta kako bi osigurali nesmetan rad fabrike”, rekao je An Min.

Osim na Tajlandu, Golden Dragon ima svoje KD projekte u Kazahstanu, Egiptu, Ugandi i Tunisu. Ogroman uspjeh poslovanja KD-a na inostranom tržištu u potpunosti je pokazao njegovo aktivno učešće u lokalnom ekonomskom razvoju u mnogim zemljama, stvarajući više radnih mjesta za lokalno stanovništvo i podstičući njihov industrijski razvoj.

Još jedan vrhunac razvoja Golden Dragona 2022. godine bio je njegov prodor u sjevernu Evropu. Prema proizvođaču autobusa, njegova prodaja u ovom regionu se udvostručila u odnosu na 2020. Uz nekoliko međunarodno poznatih proizvođača autobusa sa sjedištem u regiji, rastuća popularnost Golden Dragona tamo zaista govori mnogo.

Prije nekoliko godina, godišnji obim izvoza Golden Dragona u Evropu bio je prilično nizak. Međutim, ovaj brend posljednjih godina postaje sve popularniji među autobuskim operaterima. Bliskom saradnjom sa svojim dilerima i krajnjim kupcima u Evropi, uvodi autobuse sa više prilagođenih karakteristika kako bi zadovoljila različita zahtjevna radna okruženja i posebne potrebe i zahtjeve putnika.

Prošle godine, svi Golden Dragon autobusi koji su stigli u sjevernu Evropu usvojili su nehrđajući čelik za svoje strukture karoserije. Proizvođač autobusa je također pozvao svoje kupce iz sjeverne Evrope da posjete njihovu proizvodnu bazu i pozdravio njihove povratne informacije o dizajnu i razvoju svojih proizvoda. Njegove pravovremene i pouzdane postprodajne usluge također su doprinijele brzom rastu prodaje Golden Dragona u sjevernoj Europi.

Treći vrhunac nastupa Golden Dragona na inostranom tržištu u 2022. godini leži u rastućem postotku novih energetskih autobusa u njegovom izvozu. Izvoz električnih autobusa premašio je 2.000 jedinica (uključujući KD i autobuske šasije), što je povećanje od 55% u odnosu na prethodnu godinu. Novi energetski autobusi nesumnjivo su jedan od najboljih izbora za zemlje širom svijeta da unaprijede svoju mrežu javnog prevoza i dodatno smanje emisiju ugljika. “Uvjereni smo u snažno rastuće prisustvo naših novih energetskih autobusa na globalnom tržištu”, rekao je An Min. Uvidjevši ogroman potencijal električnih autobusa, Golden Dragon konstantno pravi tehnološke inovacije na ovom tržištu u nastajanju i tako je već stekao solidnu prisutnost u zemlji i inostranstvu.