Naslovnica Novosti SWITCH Mobility isporučio prve SWITCH EiV 22 electrične autobuse za BEST

SWITCH Mobility isporučio prve SWITCH EiV 22 electrične autobuse za BEST

321
0
PODIJELI

Switch Mobility Ltd. (Switch), indijski proizvođač električnih autobusa i lakih komercijalnih vozila sljedeće generacije, isporučila je prva vozila Switch EiV 22 kompaniji Brihanmumbai Electric Supply and Transport (BEST), Mumbai. Ova prva isporuka je dio narudžbe od 200 električnih dvospratnih autobusa za BEST, autobuskog operatera čiji vozni park čine uglavnom dvospratni autobusi i koji u Indiji posluje već više od sedam decenija.

Switch EiV 22 je prvi i jedinstveni indijski električni dvospratni klimatizovani autobus dizajniran, razvijen i proizveden u Indiji. Autobus koristi Switchovo globalno iskustvo električnih autobusa. Switch EiV 22 opremljen je najnovijom tehnologijom, ultramodernim dizajnom, najvišom sigurnošću i najboljim karakteristikama udobnosti u klasi.

Mahesh Babu, glavni izvršni direktor – Switch Mobility Ltd., rekao je: “Switch je predan svojoj viziji demokratizacije mobilnosti bez emisija ugljika, kroz inovativne, tehnološki napredne proizvode kao što je Switch EiV 22, prvi električni dvospratni autobus u Indiji koji je predstavljen u augustu 2022. Danas smo oduševljeni i ponosni što ćemo BEST-u isporučiti prvi od 200 naručenih električnih dvospratnih autobusa. Switch EiV 22 će prenijeti naslijeđe dabldekera u Mumbaiju, u ovoj deceniji i kasnije, i dodatno poboljšati održivi otisak koji je BEST započeo u posljednje vrijeme. Uz vrhunski komfor i zadovoljstvo kupaca, sigurni smo da će Switch EiV 22 transformirati javni prevoz u Mumbaiju i vratiti mnoge kultne, lijepe uspomene za putnike.”

Lokesh Chandra, generalni direktor – Brihanmumbai Electric Supply and Transport, je izjavio: “Ovo je historijski trenutak za BEST da u svoju flotu uvede prvi indijski električni dvospratni autobus. Ispunjavajući viziju zelene i čiste mobilnosti časnog premijera Shri Narendre Modijija, nabavka ovih autobusa se vrši u okviru Nacionalnog programa čistog zraka (NCAP). Ovi električni dvospratni autobusi će pružiti iskustvo putovanja svjetske klase građanima Mumbaija. Opremljeni GPS uređajima, CCTV kamerama i panik-tipkom za sigurnost žena, ovi autobusi će biti 100% digitalni sa funkcijom „Tap-in Tap-out” i radit će na 100% zelene (solarne energije)”.

Switch električni dvospratni autobus ima laganu aluminijumsku konstrukciju karoserije s naprednom arhitekturom i može prevesti skoro dvostruko veći broj putnika u odnosu na uporedivi jednospratni autobus sa samo 18% povećanjem težine praznog vozila. Sa suvremenim stilom i ugodnim interijerom i eksterijerom, električni dvospratni autobus ima široka prednja i zadnja vrata, dva stepeništa i vrata za slučaj opasnosti u skladu s najnovijim sigurnosnim standardima. Klima uređaj nudi efikasno hlađenje u vrućim danima, a kapacitet sjedećih putnika je 65.

Ovaj najmoderniji električni dvospratni autobus služi kao idealno rješenje za gradsko putovanje, jer zauzimaju manje prostora na putu, terminalu i depou po putniku koji sjedi. Baterija Switch EiV 22 je kapaciteta 231 kWh i ima sistem za punjenje sa dvostrukim pištoljem. Ovo omogućava električnom dabldekeru da ima domet do 250 km.