Naslovnica Novosti McGill's Buses kupio 41 električni Yutong autobus

McGill's Buses kupio 41 električni Yutong autobus

309
0
PODIJELI

Pelican Bus & Coach, zastupnik Yutong autobusa za područje Velike Britanije, je isporučio dodatnih 41 Yutong električni autobus McGill's Buses za rad u Škotskoj. Nova vozila povećavaju McGillov vozni park Yutong električnih autobusa na 96, nakon isporuke prvih 55 vozila u novembru 2021. godine.

Ova narudžba je djelomično financirana kroz shemu škotske vlade ScotZEB. Ian Downie, šef prodaje Yutong za Pelican Bus & Coach rekao je: “Proizvod je isproban, testiran i vrlo pouzdan. Uspijeva u uslovima rada Škotske, bez obzira na vremenske prilike! Specifikacija usmjerena na kupca koju je McGill's razvio osigurat će da više putnika uživa u tihim, klimatiziranim putovanjima, istovremeno ohrabrujući modalni prelazak na javni prevoz.”

Ova najnovija isporuka uključuje jubilarno 250.-to Yutong električno vozilo koje je Pelican isporučio u Velikoj Britaniji, kao i 134.000.-to vozilo bez direktnih emisija koje proizvodi Yutong. Ralph Roberts, izvršni direktor McGill's Busesa, izjavio je: “Pelican i Yutong su bili savršeni partneri u isporuci na našem putu do nulte emisije. Kada smo na početku istraživali naše mogućnosti, Yutong proizvod se isticao glavom i ramenima iznad ostalih. Ova prekretnica od 134.000 vozila sa nultom emisijom omogućava svima da shvate zašto – postoji stvarna snaga u dubini u proizvodu. Yutong autobusi sa nultom emisijom štetnih gasova prelaze preko sedam milijardi milja godišnje širom svijeta i rastu svake godine – ovakav uspeh je izgrađen na performansama, a ne na slučaju. Veoma smo zadovoljni proizvodom, isporukom usluga i odnosima.”

Inače, kompanija McGill's Buses je i partner Flixbusa za područje Škotske i Velike Britanije.