Naslovnica Novosti Alexander Dennis isporučio poseban autobus za posebnu priliku

Alexander Dennis isporučio poseban autobus za posebnu priliku

210
0
PODIJELI

Alexander Dennis je krajem aprila isporučio prvi autobus nove generacije Enviro500EV dvospratnih autobusa s nultom emisijom za Kowloon Motor Bus Company (KMB) iz Hong Konga, a ova kompanija je upravo u vrijeme isporuke obilježavala svoj 90. rođendan. KMB je osnovan u aprilu 1933. godine kada je Vlada Hong Konga uvela sistem ekskluzivnih usluga za gradsku autobusku mrežu koji traje do danas, a KMB vozi na preko 400 linija koje pokrivaju ostrvo Hong Kong i gradsku kopnenu teritoriju.

Dok slavi svoj 90. rođendan, operater čvrsto gleda u budućnost otkrivanjem svog prvog Alexander Dennis Enviro500EV električnog dvospratnog vozila. Dio sljedeće generacije proizvođača autobusa sa nultom emisijom, troosovinsko vozilo je dizajnirao Alexander Dennis i potpuno je ugrađen u proizvodnu mrežu kompanije. Upečatljiv novi jezik dizajna autobusa nove generacije Alexander Dennisa je poboljšan živopisnom zelenom završnom obradom koju je KMB usvojio za ove autobuse pod sloganom “Zeleno je dobro”.

Paul Davies, Alexander Dennis predsjednik i generalni direktor, komentarisao je: “Sretan rođendan KMB-u, koji je 90 godina otkucaj srca grada Hong Konga. Veoma smo ponosni što smo dugogodišnji poslovni partner KMB-a i ovo je još jedna prekretnica u našem odnosu, jer se naš potpuno novi Enviro500EV pridružuje preko 2.500 postojećih Alexander Dennis dvospratnih vozila u KMB floti, dajući operateru električni dvospratni proizvod koji je superiorniji od konkurentskih proizvoda.”

Enviro500EV je novorazvijeni, integrirani baterijski električni dvospratni dvospratni autobus koji koristi varijantu efikasnog Voith Electrical Drive Systema za teške uslove rada, dajući mu vršnu izlaznu snagu od 410 kW što ga čini pogodnim za radne cikluse velike i male brzine u topografski izazovnom Hong Kongu. Pametno pakovanje baterija omogućava im da se pametno ugrade u autobus, izbjegavajući upad u putnički prostor i na taj način isporučujući konvencionalni raspored sjedišta u salonu. Prema KMB-ovoj specifikaciji, Enviro500EV ima kapacitet od 82 putnika i ima mjesta za dva korisnika invalidskih kolica.

Alexander Dennis i njegovi prethodnici isporučuju autobuse za Hong Kong od 1920-ih i bili su na čelu razvoja autobusa u Hong Kongu, donoseći na tržište autobuse sa klima uređajima, kao i niskopodne troosovinske i dvoosovinske dvospratne autobuse, prije pionirskih hibridnih, a sada električnih pogona.