Naslovnica Novosti Turska Muğla kupila 46 vozila Otokar Centro

Turska Muğla kupila 46 vozila Otokar Centro

383
0
PODIJELI

Turski proizvođač komercijalnih vozila Otokar nastavio je sa isporukom mikrobusa Centro, a novi klijent je općina Muğla. Novi model je svojim karakteristikama, prostranom unutrašnjosti i niskim troškovima rada za kratko vrijeme uspio postati miljenik gradskog javnog prevoza u Turskoj. Muğla je nabavila 46 Otokar Centro vozila koja su počela sa radom nakon ceremonije primopredaje održane na autobuskoj stanici Bodrum Torba.

Vozila će koristiti općinska transportna kompanija MUTTAŞ, a svečanoj ceremoniji isporuke vozila prisustvovao je gradonačelnik Metropolitanske općine Muğla dr. Osman Gürün, šef odjela za usluge podrške Halis Kabaş, šef odjela transporta Emre Tümer, generalni direktor MUTTAŞ Sedat Bayrak, menadžer prodaje autobusa Otokar Murat Torun, menadžer marketinga i podrške prodaje Tarkan Burak, menadžer marketinga i prodaje rezervnih dijelova Nur Tunç i menadžer regionalne prodaje Sebahattin Yılmaz.

Menadžer prodaje autobusa Otokar Murat Torun izjavio je da su ponosni što je Muğla još jednom dao prednost Otokaru u javnom prevozu na svečanosti, i rekao: “Zahvaljujemo se svima, a posebno gradonačelniku gradske općine Muğla dr. Osmanu Gürünu, na ukazanom povjerenju našem brendu. Pružamo usluge sa blizu 150 vozila u voznom parku opštine. Naš mikrobus Centro, koji smo dizajnirali i proizveli u skladu sa potrebama i očekivanjima kako u zemlji tako i u inostranstvu, svojim punim niskim podom i vrhunskom upravljivošću pruža pogodnosti svojim korisnicima i visoke performanse, kao i niske operativne troškove. Želimo da vozila budu od koristi za Muğlu.”

Posebno dizajniran za javni prevoz, Centro je dug 6,6 metara i privlači pažnju svojim širokim stajaćim prostorom. U vozilu sa 11 fiksnih i 6 sklopivih sjedišta može se prevoziti 14 putnika koji stoje. Njegov ekološki motor, koji obezbjeđuje Euro 6 nivo emisija, bez poteškoća se penje po strmim padinama sa svojim vrhunskim performansama, dok ne opterećuje prevoznike i opštine svojim niskim operativnim troškovima. Dok putnici uživaju u gradu uz Otokar Centro, sa širokim vratima koja omogućavaju brz ukrcaj i iskrcaj, te prostranom unutrašnjosti, tehnologija i visoka sigurnosna oprema vozila ulijevaju povjerenje vozaču.