Naslovnica Novosti Hilgen-Reisen proslavio 100 godina rada uz nov Setra autobus

Hilgen-Reisen proslavio 100 godina rada uz nov Setra autobus

538
0
PODIJELI

Kompanija za putovanja autobusima Emil Hilgen iz Friedrichsfehna u Ammerlandu, u Donjoj Saksoniji, odlučila je proslaviti 100. godišnjicu rada kompanije sa veoma posebnim poklonom: potpuno opremljenom Setra 516 HDH iz TopClass klase. To je prva Setra u floti koja je stigla nakon novog nedavnog redizajna brenda Setra. Nakon opsežnog fejsliftinga, Setra turistički autobusi nove generacije imaju trodimenzionalni hromirani natpisi brenda na sjajnoj crnoj pozadini.

Što se tiče tehnologije, najnovija Setra je također pravo premium vozilo za Hilgen, što je vidljivo iz elemenata uključujući adaptivni tempomat (ART) s aktivnom pomoći pri kočenju (ABA 5). To je sistem koji rasterećuje vozače automatski održavajući konstantnu udaljenost od vozila naprijed kako je definirao vozač na osnovu stalnih mjerenja. ABA 5 dodatno podržava vozače u slučaju neposrednog sudara sa nepokretnim objektima, pokretnim objektima i pješacima u pokretu.

Sideguard Assist je također u sklopu jubilarnog turističkog troosovinskog vozila koje će se koristiti na turnejama širom Evrope. Ovo je sigurnosni sistem pomoći koji podržava vozače u kritičnim situacijama skretanja sa potencijalno ograničenom vidljivošću. Osim toga, Active Drive Assist 2 primjenjuje kontinuirane intervencije upravljanja kako bi vozilo zadržalo u ciljnoj poziciji unutar trake.

Setra 516 HDH je opremljena sa 48 sjedećih mjesta i kuhinjom sa potpuno automatskim aparatom za kafu. Novi sistem kamera od 360° nudi savršenu sveobuhvatnu vidljivost prilikom manevrisanja i u uskim prostorima. Četiri kamere naprijed, pozadi i iznad bočnih prozora snimaju okolinu vozila i stvaraju indirektan pogled iz ptičje perspektive.

Komforne karakteristike vozila također uključuju visokokvalitetni sistem za zabavu sa DAB+ digitalnim radiom, Bluetooth audio streaming i opciju za uparivanje pametnih telefona. Štaviše, HDMI interfejs omogućava povezivanje laptopa za prikaz informacija o putovanju tokom studijskog putovanja, na primjer.

Danas za kompaniju Hilgen-Reisen radi 40 autobusa autobusa sa upečatljivim zelenim natpisom Hilgen. Mnoga od ovih vozila su Setra i Mercedes, s obzirom da je ovo prvi izbor kompanije već decenijama. “Svestrani Setra premium turistički autobus u potpunosti ispunjava visoke standarde naših putnika. Jedinstvena sveobuhvatna vidljivost, velika unutrašnja visina stajanja i koherentno koordiniran dizajn unutrašnjosti predstavljaju udobnost i zadovoljstvo u vožnji par excellence”, objasnio je Wolfgang Hilgen.

Osnovani 29. juna 1923. godine od strane Anne i Emila Hilgena za transport pijeska za izgradnju lokalnih puteva, mliječnih proizvoda i isporuke svih vrsta kao transportno preduzeće koje radi sa konjskim zapregama, kompanija sa sjedištem u Friedrichsfehnu ubrzo je nadogradila vozni park kamionom nekoliko godina kasnije. Uskoro je uslijedila i putnička prikolica koja je mogla prevoziti radnike širom regije. Prvi autobus je kupljen 1948. godine, a danas se kompanija smatra pouzdanim pružaocem usluga za lokalni javni prevoz u okruzima Ammerland i Oldenburg. Setra i Mercedes turistički autobusi pružaju prvoklasno iskustvo putovanja u iznajmljivanju autobusa po kojem je Hilgen poznat u cijelom regionu.

Kao porodična kompanija, kompanija je uvek bila predata sljedećoj generaciji – 1980. godine posao je prešao na sina osnivača kompanije. Wolfgang Hilgen upravlja kompanijom već 20 godina, koja je 2017. pretvorena u GmbH & Co KG. Zajedno sa svojom braćom Karl-Heinzom i Thomasom, njegov sin Frederick je već četvrta generacija koja radi u kompaniji.