Naslovnica Novosti ATeams-Touristik proširio postojeću Setra flotu

ATeams-Touristik proširio postojeću Setra flotu

296
0
PODIJELI

Njemačka kompanija ATeams-Touristik GmbH & Co. KG iz Schirgiswaldea, pokrajina Saksonija, proširila je svoju flotu za još jednu Setru 516 HD u izvedbi na tri osovine, tako da ona sada uključuje tri Setrina visokopodna turistička autobusa. Setra ComfortClass 500 turistički autobus sa svojim novim izgledom opremljen je sa 48 Setra Voyage touring sjedišta sa podesivim udobnim naslonima za glavu i jako su prijatna za leđa, posebno na dužim putovanjima. Autobus je opremljen i sa čajnom kuhinjom koja ima i bojler za vodu i mini pećnicom. USB priključci sa funkcijom punjenja za pametne telefone i tablete za svakog putnika su također dio opreme.

Turistički autobus, za koji je planirano da bude na cesti više od 100 dana do kraja kalendarske godine, pokreće Mercedesov OM 470 redni šestocilindrični motor sa 335 kW (456 KS) povezan sa potpuno automatskim GO 250-8 MPS mjenjačem (Powershift) sa osam brzina. Na ovaj način se osigurava najbolja moguća ekonomična potrošnja, ali i zaštita okoliša.

Novi sistem asistencije Driver Score osigurava kontinuiranu optimizaciju stila vožnje procjenom trenutnog ponašanja u vožnji prema brojnim parametrima, kao i korištenjem sistema pomoći vozaču, dajući individualne povratne informacije i prijedloge na displeju.

Na svojim evropskim turnejama, novi turistički autobus nadopunjuje prvi Setra 516 HD autobus ove kompanije, koji je nabavljen tokom pandemije. U proljeće je ovaj turistički autobus korišten i kao dio humanitarne kampanje za odvoz pomoći u Ukrajinu, a iz Ukrajine izbjeglice u Njemačku.