Naslovnica Novosti Centrebus naručio još četiri ADL Enviro200 autobusa

Centrebus naručio još četiri ADL Enviro200 autobusa

247
0
PODIJELI

Alexander Dennis je početkom septembra objavio da je preuzeo daljnju narudžbu za četiri solo autobusa Enviro200 od engleskog operatera Centrebus Leicester i to nakon dvije odvojene isporuke od po četiri autobusa tokom protekle godine. Centrebus, koji je u privatnom vlasništvu, je glavni dobavljač autobuskih usluga širom Midlandsa i susjednih okruga kroz svoje direktne operacije i povezane flote High Peak Bus, D&G buses i Chaserider. Centrebus je nedavno ponovio narudžbu za četiri Enviro200 autobusa koji će biti isporučeni krajem ove godine. Tri će biti dugačka 10,8 metara sa 40 Alexander Dennis Smart Seats sjedišta, dok će četvrto vozilo biti kraće i imat će dužinu od 9,7 metara sa 34 sjedišta. Svi će biti certificirani kao autobusi s niskim emisijama s efikasnom tehnologijom SmartPack ovog proizvođača.

Menadžer operacija Centrebusa Dan Flanagan rekao je: “Ova najnovija narudžba za nove autobuse nastavlja ulaganje u našu modernu flotu i radujemo se puštanju u rad naša četiri najnovija Enviro200. Oni će nam odlično odgovarati, jer se pridružuju sličnim vozilima istog tipa, jednostavni su za održavanje, isplativi za rukovanje i popularni kod vozača i naših putnika. To nam daje sjajnu osnovu za pružanje naših komercijalnih i ugovorenih usluga za naše klijente i partnere.”

Nova narudžba slijedi nakon isporuke četiri Enviro200 od 11,8 metara sa 43 sjedišta krajem 2022. godine, a na proljeće ove godine isporučena su i tri primjerka od 10,8 metara te jedan od 8,9 metara i 30 sjedišta.

Alexander Dennis Regionalni menadžer prodaje Lee Salt izjavio je: “Oduševljeni smo što naš Enviro200 nastavlja igrati važnu ulogu u floti Centrebusa. Ove narudžbe zaista pokazuju svestranost asortimana, sa četiri dostupne dužine koje odgovaraju različitim operativnim zahtjevima. Ova fleksibilnost nastavlja se dugo kroz vijek trajanja autobusa, na primjer kroz mogućnost postavljanja sigurnosnih pojaseva bez modifikacija vozila i naravno našu AD24 podršku za cijelo vozilo nakon tržišta.”