Naslovnica Novosti Skoro 700 Higer autobusa radilo na 19. Azijskim igrama u Hangzhou

Skoro 700 Higer autobusa radilo na 19. Azijskim igrama u Hangzhou

216
0
PODIJELI

Sa sloganom “Heart to Heart, @Future”, 19. Azijske igre, koje su održane od 23. septembra do 8. oktobra, su u potpunosti opravdale očekivanja, kako sportista tako i posjetioca. Azijske igre su održane na 56 takmičarskih mjesta u Hangzhouu i ostalih pet gradova sudomaćina (Ningbo, Wenzhou, Huzhou, Shaoxing, Jinhua). Ukupan broj od preko 12.000 sportista, preko 5.000 trenera, preko 4.700 tehničkih zvaničnika i preko 12.000 novinara, kao i milioni gledalaca imali su priliku da prisustvuju prvoklasnim takmičenjima na licu mjesta.

Da bi ispunio svoju posvećenost zelenijim i pametnijim Igrama, Hangzhou je stavio gotovo 700 Higer autobusa u službu za ovaj vrhunski sportski događaj. “U funkciji je bilo više od 150 12-metarskih turističkih autobusa Higer koji su pružali usluge prevoza za novinare, volontere i gledaoce. U Hangzhouu, Ningbou, Shaoxingu i Huzhouu, preko 450 gradskih autobusa Higer radilo je nesmetano, pružajući ekološki prihvatljivije usluge prevoza za putnike”, otkrio je Xu Maowu, direktor odjela za brigu o korisnicima kompanije Higer.

U Huzhou 5G inteligentna kružna autobuska linija već je otvorena za javnost. Minibusevi na električni autonomni pogon Higer L4 su također radili na ovoj liniji. Sa devet stanica, autobuska linija koja povezuje sportski centar Deqing i košarkaški teren Deqing (dva glavna mjesta takmičenja za igre) bila je besplatna za javnost. Uz to, sa G-BOS inteligentnim operativnim sistemom, Higer je stalno pratio status rada svojih vozila, odlučan da svi njegovi autobusi isporuče najbolje performanse.

Kao jedan od vodećih proizvođača autobusa u Kini, Higer je osvojio niz priznanja tako što je uspješno opsluživao brojne sportske događaje visokog profila, uključujući Zimske olimpijske igre u Pekingu 2022., Svjetsko prvenstvo u Kataru, Univerzitetske igre u Chengduu, Azijske igre u Guangzhouu i Dohi itd.