Naslovnica Novosti Iveco proizveo 60.000-ti Crossway

Iveco proizveo 60.000-ti Crossway

211
0
PODIJELI

Iveco Bus Crossway asortiman oborio je novi proizvodni rekord jer je 60.000. jedinica sišla s proizvodne trake od lansiranja 2006. godine. Proizvodnja se, kao što je nadaleko poznato, odvija u fabrici Vysoke Myto (Češka), jednom od najvećih pogona u Češkoj i Istočnoj Evropi, i najvećoj fabrici za proizvodnju autobusa u Evropi.

Danas je Crossway dostupan u više varijanti (10,8, 12, 13 i 14,5 metrara), i sa širokim izborom energije (biogas, hibrid, električni). Iveco Bus je prezentovao novu liniju Crosswaya (sa fejsliftingom i dodatkom Elec Low Entry verzije) prošli mjesec na Busworldu. Za najprodavaniji evropski autobus klase II, ovo nije puka promjena, već prava kopernikanska revolucija, koja utiče na svaki detalj autobusa počevši od novog logotipa pa na dalje.

Asortiman Crossway je također dobio prestižne nagrade, uključujući “International Bus & Coach Award 2017” i četiri nagrade za održivi autobus godine (Sustainable Bus of the Year) u međugradskoj kategoriji: titulu “SBY 2018” s plinskom verzijom i niskim ulazom, “SBY 2020” sa plinskom verzijom, “SBY 2023” s hibridnom plinskom verzijom i niskim ulazom kompatibilnom s biometanom i, nedavno, model Crossway Low Entry Elec okrunjen je kao “SBY 2024”.

“Sa ovim novim rekordom od 60.000 proizvedenih jedinica, naš Crossway potvrđuje svoju vodeću poziciju u međugradskom segmentu. Sa svojim širokim izborom konfiguracija i višestrukim dostupnim alternativnim energijama, Crossway asortiman je jedinstveno sposoban ispuniti specifične zahtjeve širokog spektra transporta. To je razlog za njegov kontinuirani uspjeh kao najprodavanijeg međugradskog autobusa u Evropi i njegovu privlačnost na tržištima na drugim kontinentima,” kazala je Stéphane Espinasse, šef prodaje i upravljanja proizvodima Iveco autobusa.