Naslovnica Novosti Nove isporuke Plaxton autobusa za kupce u Engleskoj i Škotskoj

Nove isporuke Plaxton autobusa za kupce u Engleskoj i Škotskoj

160
0
PODIJELI

Alexander Dennis, podružnica NFI Group Inc., objavio je nove isporuke Plaxton autobusa za svoje kupce u Škotskoj i Engleskoj, a nove autobuse su dobile kompanije Lochs Motor Transport sa otoka Lewis u Škotskoj te engleski Apple Travel iz Maidenheada i Phillips International Travel iz grada Bewdley.

Dva Plaxton Leoparda isporučeni za Lochs Motor Transport su isporučeni prema dvije različite specifikacije, pa će novi autobusi biti fleksibilna sredstva prilagođena različitim poslovima, uključujući redovne linije kao i najam. Napravljen na čvrstoj Volvo B8R šasiji, jedan je sa 59 sjedišta sa I-Shift mjenjačem, dok drugi ima ZF automatski menjač i 72 sjedišta. Oba su opremljena sa linijskim displejima i liftom za invalidska kolica, u skladu sa PSV propisima o pristupačnosti (PSVAR).

Direktor Lochs Motor Transport Roddy Macdonald rekao je: “Posao autobusa na Zapadnim otocima je veoma raznolik, tako da je sjajno imati ovaj novi par Plaxton Leopard autobusa. Oni dodaju operativnu fleksibilnost našoj floti, dok zadržavaju tehničku sličnost s našim drugim velikim vozilima, koja su sva izgrađena na Volvo šasiji i koja uključuju nekoliko drugih Plaxton autobusa.”

Charlie Miller, direktor maloprodaje u Alexander Dennis, dodao je: “Ova isporuka je odličan primjer sposobnosti Plaxton Leoparda da ispuni različite operativne zahtjeve sa svojim širokim rasponom specifikacija na zajedničkoj platformi. Oduševljeni smo što su Roddy i njegov tim odabrali naše Plaxton autobuse i radujemo se što ćemo ih vidjeti kako dodaju vrijednost rezultatu Lochs Motor Transporta u godinama koje dolaze.”

Dva nova Plaxton Panther autobusa dobila je i kompanija iz Berkshira Apple Travel. Novi autobusi su izgrađeni na pouzdanoj Volvo B8R šasiji sa I-Shift mjenjačem. Jedan ima 59 udobnih sjedišta, a drugi 61. Spremni su da kasnije budu opremljeni liftovima za invalidska kolica, kao i bočnim i zadnjim displejima kako bi bili u skladu s PSV Propisima o pristupačnosti (PSVAR), osiguravajući da se lako mogu prilagoditi promjenjivim operativnim zahtjevima tokom dugog radnog vijeka.

Oni se pridružuju dva slična Plaxton Pantherima kupljenim 2021. i 2022., kao i nekoliko Plaxton Leoparda u floti kojom dominiraju vozila proizvedena u Scarboroughu. Ove godine je već isporučen jedan Plaxton Leopard sa 72 sjedišta, a potvrđena je i narudžba za još jedan Plaxton Leopard sa 72 sjedišta za iduću godinu.

Direktorima Samu i Joelu Sweeneyju pridružila se njihova kćerka Millie prilikom pregleda novih vozila u tvornici Plaxton i rekla: “Oduševljeni smo što nastavljamo ulagati za naše klijente daljnjom nadogradnjom naše flote. Plaxton autobusi su okosnica našeg rada zahvaljujući specifikacijama koje su u potpunosti usklađene s našim zahtjevima za raznolik rad i odličnoj podršci koju dobijamo od Marka i cijelog tima Alexander Dennis i Plaxton.”

Mark Taylor, regionalni menadžer prodaje u Alexander Dennis, komentarisao je: “Uživanje je raditi s porodičnim preduzećima kao što je Apple Travel i sjajno je vidjeti da se sljedeća generacija Sweeneya već zanima za Millie koja nam se pridružila u Scarboroughu. Ovi novi Pantheri će biti pravi poticaj za Apple Travel flotu i radujem se što ću nadograditi to sljedeće godine s još jednim Plaxton Leopardom.”

Novi Plaxton Panther dobila je i kompanija Phillips International Travel i na taj način je nastavila tradiciju dugu 43. godine, a koja se tiče kupovine Plaxton autobusa. Interesantno je da je vozilo dobilo naziv ‘Coronation Sovereign’ u čast kralja Čarlsa III.

Ovaj Panther je napravljen na Volvo B8R šasiji sa Euro 6 motorom koji štedi gorivo. Njegovih 49 sjedišta ima dodatni prostor za noge i individualnu ventilaciju, svjetla za čitanje, naslone za ruke, noge i preklopne stolove. Kao nova karakteristika kompanije, svako sjedište sada ima USB utičnice za punjenje. Unutrašnjost je dizajnirana prema specifikacijama operatera kako bi se osigurala maksimalna udobnost za svoje klijente.

Menadžer prodaje novih i polovnih autobusa u Alexander Dennis, Simon Wood, predao je novi autobus i rekao: “Ponosni smo što nastavljamo podržavati male autobuske kompanije poput Phillips International Travela. Ovaj novi Plaxton Panther nadogradit će odličan program tura, jednodnevnih izleta i evropskih autobuskih odmora koje ovaj istinski porodični posao pruža svojim zahtjevnim kupcima.”

Direktor Julian Phillips je dodao: “Želimo se zahvaliti našim vjernim klijentima. Bez njih naša porodična firma ne bi bila u poziciji da obnavlja svoja vozila. Protekle tri godine zatvaranja zbog COVID-a i rastućih cijena goriva bilo je teško snalaziti se, tako da smo izuzetno ponosni što smo održali posao i da konačno možemo ponovo ulagati u obnovu naše male flote.”