Naslovnica Novosti 30 Mercedes Tourisma za kompanije Autostradale i Stie

30 Mercedes Tourisma za kompanije Autostradale i Stie

396
0
PODIJELI

Autobuske kompanije Autostradale i Stie dobile su ukupno 30 Mercedes Tourismo M/2 turističkih autobusa najnovije generacije u sklopu svoje kampanje oživljavanja turizma u sjevernoj Italiji. Dvadeset pet Tourismo vozila će ići na Autostradale, a pet na Stie. Ovi novi visokopodni turistički autobusi koristit će se u uslugama Gran Tourismo na dugim relacijama. Dva autobuska operatera namjeravaju poboljšati veze između velikih gradova, poput Milana, i aerodroma sjeverne Italije.

Matteo Ferrari, šef maloprodaje u Daimler Buses Italia, kaže: “Ovo je jedna od najznačajnijih narudžbi našeg bestselera, Mercedes Tourisma, bilo na nacionalnom ili evropskom nivou. Oduševljeni smo i ponosni smo što smo isporučili vozila za Autostradale i Stie, dvije od najvažnijih kompanija koje rade u Italiji u sektoru Lombardije i nacionalnog putničkog transporta.”

Oprema i lak su identični na svih 30 novih Tourismo M/2 vozila. Svaki od oko 13 metara dugih autobusa ima 61 sjedište u 16 redova, od kojih je 59 rezervirano za putnike, a po dva za vozača i suvozača. Autostradale i Stie su također opremili vozila sa liftom za invalidska kolica kako bi putnicima sa smanjenom pokretljivošću omogućili korištenje autobusa i tako ponudili efikasno i udobno prevozno sredstvo svim putnicima. Sva vozila imaju brojne sigurnosne karakteristike, kao što je pomoćni sistem pri kočenju u slučaju nužde Active Brake Assist 4 (ABA 4).

Obje kompanije su zaključile šestogodišnji Omniplus ugovor o kompletnoj usluzi sa postprodajnom organizacijom Daimler Buses Italia kako bi nove Tourismo autobuse u svojim voznim parkovima dugolinijskih autobusa održavali u optimalnom stanju u svakom trenutku.

Ulaganjem u ove nove Mercedes autobuse, Autostradale i Stie su se odlučili za vrhunski kvalitet i najsavremeniju tehnologiju kako bi osigurali održivu i efikasnu mobilnost. “Odluka o kupovini 30 autobusa najnovije generacije s optimalnom emisijom, performansama i udobnošću konkretan je dokaz koliko nam je važan sektor aerodromskih transfera. Već smo lideri u ovoj oblasti i želimo da konsolidujemo i proširimo naše poslovanje”, kaže Pierluigi Zoncada, predsednik Autostradalea.

Za Zoncadu, primarni značaj 30 turističkih autobusa Tourismo, koji su nedavno integrisani u flotu i korišteni za opsluživanje veznih linija i dovodnih linija do aerodroma sjeverne Italije, leži u ispunjavanju visokih zahtjeva i svijesti o kvaliteti domaćih i međunarodnih putnika: “Naši autobusi putnicima – posebno međunarodnim putnicima – daju prvi utisak o javnom prevozu u Italiji kada stignu na aerodrom. Osjećamo se odgovornim za to i ponosni smo što će ovi visokokvalitetni autobusi podići dobru reputaciju naše zemlje u zemlji i inostranstvu.”

Osnovana 1924. godine, Autostradale je bila jedna od prvih kompanija za prevoz putnika u Italiji. Danas kompanija kroz svoju organizaciju i podružnice zapošljava preko 200 ljudi i svake godine preveze preko tri miliona putnika u različitim segmentima transportnog i putničkog sektora. Autostradale se fokusira na veze između aerodroma i gradskih centara. Kompanija i dalje upravlja historijskim linijama Gran Tourismo, koje povezuju Milano i Lombardiju sa najvažnijim destinacijama za odmor na toskanskoj obali.

Stie trenutno ima 198 zaposlenih. Autobusi kompanije prelaze oko četiri miliona kilometara godišnje u provincijama Vareze, Milano i Monca Brianza. Ovo uključuje 488.000 kilometara gradskog prevoza u Legnanu. Stie ima ukupno 46 redovnih linija. Jedna od ovih linija povezuje glavnu željezničku stanicu Milana sa aerodromom Malpensa. Druge dvije linije su Gran Tourismo veze koje idu od i do Ligurske i Romanjola rivijere.